
Asiatisk kylling- og quinoa-salat
Lett og frisk asiatisk kylling- og quinoa-salat. Perfekt sommermåltid med smak av asia. Enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp quinoa
- 2. 4 teskjeer vegetabilsk olje
- 3. 1 teskje revet ingefær
- 4. 3 vårløk, hvite og grønne deler, skivet
- 5. 1 fedd hvitløk, revet
- 6. 1/4 kopp fersk sitronjuice (ca. 2 sitroner)
- 7. 2 1/2 spiseskjeer lavsodium soyasaus
- 8. 2 teskjeer ristet sesamolje
- 9. 1 1/2 kopper revet hvitt kjøtt fra rotisseriekylling, skinn og bein fjernet (ca. 140 gram)
- 10. 1 1/2 kopper finstrimlet kål (som napa, rød, grønn eller en blanding)
- 11. 1 kopp tynne skiver av gulrøtter (på størrelse med en fyrstikk) (ca. 2 gulrøtter)
- 12. 1 kopp sukkererter, skåret på skrå
- 13. 1 teskje svarte sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Kok quinoaen i henhold til pakkens anvisninger, og la den avkjøle.
- 22. Varm opp vegetabilsk olje i en liten kjele over middels varme. Når oljen er varm, tilsett ingefær, vårløk og hvitløk. Slå umiddelbart av varmen og rør om. La det avkjøle litt i noen minutter, før du visper inn sitronsaft, soyasaus og sesamolje.
- 33. Ha den kokte quinoaen, kyllingen, kålen, gulrøttene og erter i en blandingsbolle. Tilsett dressingen og vend forsiktig. Strø over sesamfrø. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder i opptil 3 dager.