
Klassisk rød saus
Lær å lage en klassisk rød saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til pasta, kjøttretter og som base for mange retter. Rask og smakfull tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (28 gram) hele hermetiske tomater
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1/3 rød løk, mediumhakket
- 3 hvitløksfedd, delt i biter
- En klype rød pepperflak (valgfritt)
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 ss fersk basilikum, revet i biter
- 450 g penne eller spaghetti, kokt til al dente
Fremgangsmåte
- 1Mos de tomatene til en jevn, kremet konsistens i en food processor eller med en stavmikser. (Hvis du ønsker en mer rustikk følelse, kan du vente og bryte dem opp i pannen senere med en tresleiv.)
- 2Varm opp olivenoljen over middels høy varme i en stor kjele. Når oljen er varm, tilsett løken og stek i 5 til 6 minutter, eller til den er myk. Tilsett hvitløken og kok i 2 til 3 minutter, til du ser at fargen begynner å endre seg. Hvis du vil ha en krydret saus, kan du tilsette rød pepperflak.
- 3Tilsett tomatene og krydre med salt og pepper etter smak. Senk varmen til middels lav og la det småkoke i omtrent 30 minutter. (Hvis du ikke har most tomatene, bruk en tresleiv til å bryte dem opp i biter mens de koker.) Søk balanse i konsistensen på sausen: den skal være flytende, men ikke se ut som den er altfor våt. Tilsett basilikum og fjern fra varmen. Vend inn den nykokte pastaen.
- 4Fotograf: Con Poulos