Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk rød saus

Klassisk rød saus

Lær å lage en klassisk rød saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til pasta, kjøttretter og som base for mange retter. Rask og smakfull tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 boks (28 gram) hele hermetiske tomater
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1/3 rød løk, mediumhakket
  • 3 hvitløksfedd, delt i biter
  • En klype rød pepperflak (valgfritt)
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 ss fersk basilikum, revet i biter
  • 450 g penne eller spaghetti, kokt til al dente

Fremgangsmåte

  1. 1Mos de tomatene til en jevn, kremet konsistens i en food processor eller med en stavmikser. (Hvis du ønsker en mer rustikk følelse, kan du vente og bryte dem opp i pannen senere med en tresleiv.)
  2. 2Varm opp olivenoljen over middels høy varme i en stor kjele. Når oljen er varm, tilsett løken og stek i 5 til 6 minutter, eller til den er myk. Tilsett hvitløken og kok i 2 til 3 minutter, til du ser at fargen begynner å endre seg. Hvis du vil ha en krydret saus, kan du tilsette rød pepperflak.
  3. 3Tilsett tomatene og krydre med salt og pepper etter smak. Senk varmen til middels lav og la det småkoke i omtrent 30 minutter. (Hvis du ikke har most tomatene, bruk en tresleiv til å bryte dem opp i biter mens de koker.) Søk balanse i konsistensen på sausen: den skal være flytende, men ikke se ut som den er altfor våt. Tilsett basilikum og fjern fra varmen. Vend inn den nykokte pastaen.
  4. 4Fotograf: Con Poulos