Snøballpoteter
Lær hvordan du lager deilige snowball poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 mellomstore russetpoteter, skrellet
- 1 spiseskje salt
- 2 unser Oaxaca-ost eller annen myk hvit ost, i terninger
- 1 kopp krydrede brødsmuler
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Legg potetene i en stor kjele og fyll med vann til potetene akkurat er dekket. Tilsett 1 ss salt. Kok opp og kok til potetene er veldig møre, ca. 40 minutter.
- 4Press potetene gjennom en potetpresse eller kjør dem i en bolle med en stavmikser til de er most. La stå i noen minutter til de er akkurat avkjølte nok til å håndteres.
- 5Skjær den hvite osten i 1,5 cm store terninger.
- 6Forbered et stekebrett med aluminiumsfolie og spray med grønnsaksspray eller gni inn med olje.
- 7Ha brødsmuler i en liten bolle.
- 8Mens potetmosen fortsatt er varm, form den til 5 cm store baller og legg en osteternning i midten av hver. Rull deretter i brødsmuler og legg på stekebrettet. Vask hendene og tørk dem etter hver tredje ball, slik at potetene former seg jevnt og ikke kleber til brødsmulene i hånden. Mengden bør gi omtrent 10 baller.
- 9Stek i 20–25 minutter, og server umiddelbart.