Raclette
oppskrift på raclette, en deilig og sosial osterettersk med smeltet ost og deilige tilbehør. perfekt for vinterkvelder og samvær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor skive racletteost (ca. 450 gram)
- 1 dusin kokte små nye poteter, ubehandlede
- Assorterte sylteagurker: cornichons, sylteagurk-løk, kapersbær
- 1/2 pund skivet Black Forest-skinke
- Skivede modne tomater
Fremgangsmåte
- 1Ha en kniv klar og små tallerkener til servering. Anrett poteter, sylteagurk, løk, kapersbær, skinke og tomater på et serveringsfat. Plasser osten på en ren stein, varmebestandig skjærefjøl eller flis så nær peisen som mulig. Etter hvert som osten smelter på toppen, skrap av ost og legg på potetene, og server med garnityr. Det tar litt tid mellom serveringene for at osten skal fortsette å smelte, så ha litt vin eller kirsch tilgjengelig for å holde gjestene fornøyde.