Linguine med reker og sitronolje
oppskrift på linguine med reker og sitronolje - en enkel og smakfull rett perfekt for sommerdager eller en lett middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 sitron, revet skall
- 450 gram linguine-pasta
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 sjalottløk, hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 450 gram frosne reker
- 1/4 kopp sitronsaft (ca. 2 sitroner)
- 1 sitron, revet skall
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 85 gram ruccola (ca. 3 godt pakket kopper)
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For sitronoljen:
- 3Bland olivenolje og sitronskall i en liten bolle og sett til side.
- 4For pastaen:
- 5Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 til 10 minutter. Sil av pastaen, og ta vare på 1 kopp av kokevannet.
- 6I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en stor, tykk stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og la det surre i 2 minutter. Tilsett reker og kok til de er rosa, ca. 5 minutter. Tilsett den kokte linguinen, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Vend godt sammen. Slå av varmen og tilsett ruccola.
- 7Bruk en sil for å sile ut sitronskallet av den reserverte sitron-olivenoljen, og hell oljen over pastaen. Kasser sitronskallet. Tilsett litt av kokevannet for ønsket konsistens. Rør inn hakket persille og vend godt.
- 8Server umiddelbart.