Sjokolade- og banankaker i muffinsform

Sjokolade- og banankaker i muffinsform

oppskrift på myke sjokoladekarbonader med banan - perfekte som søt dessert eller snacks. enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 staver smør
  • 2. 3 ½ kopper brunt sukker
  • 3. 6 egg
  • 4. 3 ½ kopper kakehvetemel
  • 5. 1 spiseskje bakepulver
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. ½ teskje natron
  • 8. ½ teskje muskatnøtt
  • 9. 2 kopper melk
  • 10. 5 modne, moste bananer
  • 11. Fransk banansmørkrem, oppskrift følger
  • 12. Sjokoladeganache, oppskrift følger
  • 13. Italiensk marengs-smørkrem, oppskrift følger
  • 14. 1 kopp sukker
  • 15. 3 eggeplommer
  • 16. 2 ½ staver smør
  • 17. ¾ teskje vaniljeekstrakt
  • 18. 1 moden banan, most
  • 19. 1 pund sjokoladeknapper
  • 20. 12 unser tung krem
  • 21. 1 ¼ kopper sukker
  • 22. 2 eggehviter
  • 23. ½ teskje krem av tartar
  • 24. 4 staver smør, i terninger
  • 25. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 26. 3 spiseskjeer sjokoladeganache

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kle en muffins- eller cupcakeform med 24 vanlige muffinsformer.
  2. 22. Mål opp alle ingrediensene nøyaktig. La alle ingrediensene komme til romtemperatur. Ha smøret i en mikseskål. Med flatpiskeren, pisk smøret sakte til det er glatt og kremaktig. Tilsett brunt sukker; pisk blandingen på moderat fart til den er lys og luftig, ca. 8–10 minutter.
  3. 33. Tilsett eggene ett om gangen. Etter hver tilsetting, pisk til eggene er godt innarbeidet før du tilsetter neste. Når eggene er helt innarbeidet, pisk til blandingen er lys og luftig, ca. 5 minutter.
  4. 44. I mellomtiden sikt sammen kakehvetemel, bakepulver, salt, natron og muskatnøtt. Sørg for å skrape ned sidene av bollen for å sikre jevn blanding. Tilsett deretter en fjerdedel av de siktede tørre ingrediensene i smørblandingen. Bland bare til det er jevnt fordelt. Bland melk og bananpuré. Tilsett omtrent en tredjedel av væskene. Bland bare til det er innarbeidet. Gjenta til alle ingrediensene er blandet inn.
  5. 55. Fyll cupcakeformene til halvfull med røre og stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 35 minutter. Avkjøl cupcakes helt.
  6. 66. For å montere: Skjær ut midten av hver cupcake og fyll med fransk banansmørkrem. Dypp toppen av cupcakeen i sjokoladeganache. Pynt generøst med italiensk marengs-smørkrem.
  7. 77. Bland sukker og 1/4 kopp vann i en kjele. Løs opp sukkeret. Kok opp til det når 240 grader Fahrenheit (115 grader Celsius).
  8. 88. Mens sirupen koker, pisk eggeplommene med en elektrisk mikser med visp til de er tykke og lyse.
  9. 99. Når sirupen har nådd riktig temperatur, hell den veldig sakte i de piskede eggeplommene mens du fortsetter å piske. Fortsett å piske til blandingen er helt avkjølt og eggeplommene er veldig tykke og lyse.
  10. 1010. Pisk inn smøret litt om gangen, og tilsett det så raskt det absorberes i blandingen.
  11. 1111. Pisk inn vanilje og bananpuré. Hvis glasuren er for myk, sett den i kjøleskapet til den er fast nok til å smøres.
  12. 1212. Ha sjokoladebitene i en varmebestandig bolle. Varm opp kremfløten til den småkoker i en kjele. Når den når kokepunktet, hell den over sjokoladebitene. Bruk en visp og pisk til det er glatt og kremaktig.
  13. 1313. Bland 1 kopp sukker og 1/2 kopp vann i en kjele. Kok opp til 230 grader Fahrenheit (110 grader Celsius). La det være. Kok over middels varme.
  14. 1414. Mens sirupen koker, bruk visp-vedlegget og begynn å piske eggehvitene og kremortart i en mikseskål. Når det begynner å danne seg topper, tilsett resten av 1/4 kopp sukker for å lage stive topper.
  15. 1515. Når sirupen har nådd riktig temperatur, hell den sakte i de piskede eggehvitene mens du pisker kontinuerlig med laveste hastighet. Pisk på høy hastighet til det er avkjølt, ca. 5 minutter.
  16. 1616. Skru ned til middels-lav hastighet og tilsett smøret langs sidene av bollen, og skrap ned. Skru opp til høy hastighet og pisk til du har en jevn konsistens. Tilsett vanilje og sjokoladeganache.