Kalkunskiver med stekepanters salsa
Lær hvordan du lager saftige kalkunskiver med frisk pannensalsa. En enkel og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kalkunskiver (ca. 225 gram hver), banket til ca. 0,6 cm tykkelse
- 2/3 kopp hvetemel krydret med salt og cayennepepper
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2/3 kopp lavsalt kyllingkraft
- 1/4 kopp eplesidereddik
- 1 teskje chilipulver
- Cayennepepper
- 4 plommetomater, skrellet, frøet og finhakket
- 4 vårløk, finhakket
- 2 ferske eller sylteagurker jalapeños, frøet og finhakket (bruk hansker)
- 2 spiseskjeer hakkede, tørkede peanøtter
- 2 spiseskjeer finhakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 1Vend kotelettene i melblandingen, og rist av overflødig mel.
- 2Varm opp en tykk stekepanne med olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek kotelettene i 1 til 2 minutter på hver side, eller til de er gyldne i kantene og gjennomstekte. Legg kotelettene på tallerken og hold dem varme.
- 3Tilsett kraften, eddiken, chilipulveret, cayennepepperet og saltet i stekepannen, og deglaser over moderat høy varme, og skrap opp de brune bitene. Rør inn tomatene, vårløken og jalapeñosa. La sausen koke til den er tykkere, hell den over kotelettene, og dryss over peanøtter og koriander.




