Ostekjeks

Ostekjeks

Lær hvordan du lager myke og smakfulle cheese biscuits. En enkel oppskrift på ostekjeks som passer perfekt til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 2. 1/4 teskje tørket sennep
  • 3. 1/2 teskje salt
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 4 spiseskjeer smør, i biter, avkjølt
  • 6. 1 kopp revet ekstra skarp Cheddar-ost
  • 7. Omtrent 2/3 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. 22. I en food processor blander du melet, sennepen, saltet og bakepulvet. Tilsett smøret og kjør til smøret er i små, smulelignende biter. Tilsett osten og kjør videre. Hell i nesten all melken og kjør til deigen samler seg til en myk deig; ikke overkjør. Hvis deigen virker tørr, tilsett mer melk.
  3. 33. Trykk ut deigen til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Kutt ut runde scones med en kakespade eller et glass, ca. 6 cm i diameter, eller skjær i firkantede biter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 til 17 minutter.