Ostekjeks
Lær hvordan du lager myke og smakfulle cheese biscuits. En enkel oppskrift på ostekjeks som passer perfekt til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper hvetemel
- 2. 1/4 teskje tørket sennep
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 2 teskjeer bakepulver
- 5. 4 spiseskjeer smør, i biter, avkjølt
- 6. 1 kopp revet ekstra skarp Cheddar-ost
- 7. Omtrent 2/3 kopp melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader.
- 22. I en food processor blander du melet, sennepen, saltet og bakepulvet. Tilsett smøret og kjør til smøret er i små, smulelignende biter. Tilsett osten og kjør videre. Hell i nesten all melken og kjør til deigen samler seg til en myk deig; ikke overkjør. Hvis deigen virker tørr, tilsett mer melk.
- 33. Trykk ut deigen til en tykkelse på ca. 1,5 cm. Kutt ut runde scones med en kakespade eller et glass, ca. 6 cm i diameter, eller skjær i firkantede biter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 til 17 minutter.



