Fyrverkerireker
Lær hvordan du lager sprø og krydret firecracker shrimp hjemme. En enkel oppskrift på en populær forrett som imponerer gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 store reker
- 1/2 kopp barbecue-saus, oppskrift følger
- En skje horseradissaus, oppskrift følger
- 1 stor løk, hakket
- 2 kopper appelsinjuice
- 1 1/2 stikker usaltet smør
- 1 liter ketchup
- 1/2 kopp limesaft
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 1/2 kopp mørk brunt sukker
- 1 spiseskje salt
- 1 spiseskje svart pepper
- 2 spiseskjeer tørket sennep
- 2 spiseskjeer hot paprika
- 1 spiseskje knust rød pepper
- 1 stor teskje cayennepepper
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 teskje chilipulver
- 2 spiseskjeer hot saus
- 2 spiseskjeer tamarindpasta
- 2 spiseskjeer honning
- 1/4 kopp ren horseradissaus
- 1/4 kopp kreolsennep
- 1 kopp kremfløte
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 1/8 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Skrell reker, la hodet og halen være på. Hell barbecue-sausen i en stekepanne og sett den på middels varme. Legg rekene i pannen og kok dem til de blir rosa, omtrent 2 minutter på den ene siden og 1 ½ minutt på den andre siden. Ta rekene ut av pannen og legg dem på en tallerken, og hell eventuelt ekstra saus fra pannen over rekene. Drypp en liten mengde horseradissaus over rekene og server.
- 2Ha løk i en foodprocessor med motoren i gang, og tilsett deretter ½ kopp appelsinjuice. I en stor kjele smelter du smør på middels varme og tilsetter løkpureen. Tilsett 1 ½ kopper appelsinjuice og resten av ingrediensene. Rør om og kok på lav varme i omtrent 25 minutter.
- 3Bland alle ingrediensene i en bolle. Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.