Thailandsk glazed kylling i salatblad
Lær hvordan du lager deilige thai glazed chicken lettuce wraps. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en lett forrett eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tynnskåret kyllingbryst, tilgjengelig pakket i kjøttdisken i butikken
- Grillkrydder (anbefalt: Montreal-krydder fra McCormick)
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, to ganger rundt pannen
- 2 spiseskjeer finhakket ingefærrot
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 stor rød paprika, renset og tynne skiver
- 1 kopp ferdigblandet strimlet kål og gulrot
- 3 vårløk, skåret i skrå snitt
- 1/2 kopp plommesaus
- 2 kopper basilikumblader, løst pakket
- 1 spiseskje fiskesaus
- 1/2 hode isbergsalat, delt i to
- 1/2 agurk uten frø, hakket
Fremgangsmåte
- 1Skjær kyllingen i tynne strimler og krydre med grillkrydder.
- 2Varm opp en stor stekepanne til den er veldig varm. Tilsett vegetabilsk olje, deretter kyllingen. Stek kyllingen i 2 minutter, mens du rører konstant.
- 3Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, kål og gulrotblanding, samt vårløk, og wok i ytterligere 2 minutter.
- 4Tilsett plommesaus for å glasere blandingen, og vend godt i 1 minutt. Deretter tilsetter du basilikum og lar bladene visne.
- 5Tilsett fiskesaus og vend godt slik at alt blir dekket.
- 6Overfør den ferdigstekte kyllingen og grønnsakene til en bolle.
- 7Legg en skje med kylling og grønnsaker i et salatblad sammen med agurk, og brett salatbladet over for å spise, som små tacos.