Thailandsk glazed kylling i salatblad

Thailandsk glazed kylling i salatblad

Lær hvordan du lager deilige thai glazed chicken lettuce wraps. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en lett forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tynnskåret kyllingbryst, tilgjengelig pakket i kjøttdisken i butikken
  • Grillkrydder (anbefalt: Montreal-krydder fra McCormick)
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, to ganger rundt pannen
  • 2 spiseskjeer finhakket ingefærrot
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stor rød paprika, renset og tynne skiver
  • 1 kopp ferdigblandet strimlet kål og gulrot
  • 3 vårløk, skåret i skrå snitt
  • 1/2 kopp plommesaus
  • 2 kopper basilikumblader, løst pakket
  • 1 spiseskje fiskesaus
  • 1/2 hode isbergsalat, delt i to
  • 1/2 agurk uten frø, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær kyllingen i tynne strimler og krydre med grillkrydder.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne til den er veldig varm. Tilsett vegetabilsk olje, deretter kyllingen. Stek kyllingen i 2 minutter, mens du rører konstant.
  3. 3Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, kål og gulrotblanding, samt vårløk, og wok i ytterligere 2 minutter.
  4. 4Tilsett plommesaus for å glasere blandingen, og vend godt i 1 minutt. Deretter tilsetter du basilikum og lar bladene visne.
  5. 5Tilsett fiskesaus og vend godt slik at alt blir dekket.
  6. 6Overfør den ferdigstekte kyllingen og grønnsakene til en bolle.
  7. 7Legg en skje med kylling og grønnsaker i et salatblad sammen med agurk, og brett salatbladet over for å spise, som små tacos.