Hjemmelaget flatbrød
oppskrift på hjemmelaget flatbrød, perfekt som tilbehør eller snack. enkelt og raskt å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke tørrgjær
- 1/2 teskje sukker
- 1 3/4 kopp hvetemel (all-purpose mel)
- 1 teskje grovt salt
- 1 spiseskje ferske timianblader
- 3/4 kopp vann (kan hende du trenger mer)
- 1 teskje olje
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessorbolle blandes gjær, sukker, mel, salt og timian. Kjør kort for å blande. Tilsett vannet i en jevn strøm til deigen begynner å danne en ball, og legg den deretter på et skjærebrett. Elt med hælen av hånden til deigen er glatt og elastisk.
- 2Smør en bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk den med et fuktig kjøkkenhåndkle. Sett den på et varmt sted for å heve til den er dobbelt så stor, ca. 1 time.
- 3Når deigen har hevet til dobbel størrelse, slå den ned, skrap den ut på benken og elt den lett til en glatt ball. Del i 20 deler, og kjevle ut hver del til svært flate sirkler på 5 til 6 tommer i diameter.
- 4Forvarm en grillpanne på komfyren over middels høy varme. Ikke bruk olje. Legg brødet på den varme grillen og kok uten å røre det til du ser bobler på overflaten, ca. 1–2 minutter. Vend det og fortsett å koke i ytterligere 1–2 minutter, eller til brødet har puffet opp. Server umiddelbart.