Sellerirotpuré

Sellerirotpuré

oppskrift på myk og kremet celeriakspuré, perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 hoder sellerirot, ca. 1,1 til 1,4 kg
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 4 fedd hvitløk, skrelt og skivet
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 5 kopper vann
  • 2 spiseskje usaltet smør
  • 1/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern overflødig jord fra selleriroten. Kutt av bunnen og toppen, del i kvarter og skrell. Skyll i kaldt vann hvis det er igjen jord eller rusk. Kutt i terninger på ca. 1,5 cm.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en kjele på 4 liter over svak varme, bare til den begynner å glinse. Tilsett sellerirot, hvitløk, salt og pepper, og kok under omrøring ofte, bare til det begynner å mykne, omtrent 5 minutter. Øk varmen til middels høy og tilsett vannet. Kok opp og la det småkoke til selleriroten er mør og lett kan stikkes gjennom med en gaffel, ca. 20 minutter. Sil av selleriroten i en sil og ha den tilbake i kjelen. Bruk en stavmikser og kjør til puré uten klumper, ca. 1 minutt. Ha smør og krem i en mikrobølgeovnsikker bolle og varm opp til smøret er smeltet, ca. 45 sekunder. Tilsett krem og smør, og kjør videre med stavmikseren i ett minutt til. Server varm.