Jalapeño-mango mojito

Jalapeño-mango mojito

Lær hvordan du lager en spennende jalapeno-mango mojito. En perfekt sommerdrikk med smak av mango og krydret jalapeno. Enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 8 til 10 ferske mynteblader, pluss mer til pynt
  • 3. 3 limebåter
  • 4. 2 skiver jalapeño, med frø, pluss mer til pynt
  • 5. 2 kopper is
  • 6. 1 ½ unser mørk rom
  • 7. 1 unser mangonektar (omtrent 2 spiseskjeer)
  • 8. Omtrent 2 unser kullsyreholdig vann

Fremgangsmåte

  1. 11. For den enkle sirupen: Bland sukker og 1 kopp vann i en liten kasserolle over middels varme. La det småkoke, og rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og avkjøl til romtemperatur. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 2 uker.
  2. 22. For mojitoen: Bland mynte, limebåter, jalapeño og 1 1/2 ss av den enkle sirupen i en cocktailshaker og muddle. Fyll shakeren med is, hell i rom og mangonektar, og rist kort. Hell direkte i et highball-glass. Topp med kullsyreholdig vann og rør lett. Pynt med en myntestilk og en jalapeñoskive.