
Inlagte chilipepper
Lær hvordan du lager deilige syltede chilis hjemme. En enkel oppskrift som gir smakfulle krydrede chilis til matlagingen. Perfekt for helårs bruk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 1
forrett
Ingredienser
- 2 pund chili
- Sherryeddik
- Sukker
- Kosher-salt
- 2 laurbærblader
- 2 spiseskjeer korianderfrø
- 2 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 1 teskje spisskummenfrø
- 4 kvister fersk marjoraan
- 3 hvitløksfedd
Fremgangsmåte
- 1Legg chiliklypene i to (1-liters) glasskrukker og tilsett nok vann til å komme innenfor 1/2 tomme av kanten. Hell vannet over i en målebeger. Noter volumet, hell av halvparten av vannet, og erstatt det med sherryeddik. Tilsett 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer salt for hver 3 kopper væske.
- 2Hell eddikblandingen i en ikke-reaktiv kjele og tilsett laurbærblad, korianderfrø, svarte pepperkorn, spisskummenfrø, merian og hvitløk. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen og la det småkoke i 10 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle litt. Hell den varme væsken over i krukkene slik at de dekker peppers, og skru på lokkene. Oppbevar i kjøleskapet i opptil én måned.