Stekte tomater fylt med kremet bacon- og makaronigrateng laget på komfyren

Stekte tomater fylt med kremet bacon- og makaronigrateng laget på komfyren

oppskrift på bakte tomater fylt med kremet steketopp bacon mac and cheese. en smakfull rett perfekt for en rask middag eller en hyggelig helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 450 gram elbow-makaroni
  • 6 skiver tyktskåret røkt bacon, kuttet i 1/4-tommers biter
  • 1/4 kopp allsidig mel
  • 4 kopper varm helmelk
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 teskje tørket sennep, eller mer etter behov
  • 225 gram skarp Cheddar, revet (2 kopper)
  • 225 gram Muensterost, revet (2 kopper)
  • 1 spiseskje hot sauce
  • 4 store tomater til biff
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp panko
  • 1/4 kopp revet Parmesan
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • Olivenolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1For the mac and cheese: I en kjele med kokende, saltet vann, kok pastaen til den er al dente; sil av vannet.
  2. 2Sett en ekstra stor stekepanne eller en stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme og stek baconet til det er sprøtt og fettet har rent ut, ca. 10 til 12 minutter. Sett baconet til side, og spar fettet til å lage sausen. På dette tidspunktet bør du ha omtrent 1/4 kopp av det reserverte fettet. Hvis nødvendig, tilsett litt olivenolje eller smør for å sikre at du har 1/4 kopp fett i pannen.
  3. 3Tilsett mel og melk, og visp konstant til det begynner å boble litt, ca. 2 minutter (pass på at det ikke blir brunt). Fortsett å vispe, og tilsett 3 kopper av den varme melken, og kok opp til sausen tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Kok opp sausen, skru ned varmen og la den småkoke i ytterligere 2 til 3 minutter. Rør inn tørket sennep, og tilsett deretter gradvis Cheddar- og Muenster-ostene, og rør kontinuerlig til all osten har smeltet inn i sausen. Rør inn den varme sausen og den resterende koppen melk. Tilsett den kokte pastaen i sausen og vend godt slik at den blir dekket. Rør inn det sprø baconet og krydre med salt og pepper. Du vil trenge 1 til 2 kopper av mac and cheese til tomatene.
  4. 4For de stekte tomatene: Sett ovnracket til midtposisjon og forvarm ovnen til grill.
  5. 5Bruk en liten kniv til å fjerne toppene på tomatene (stilken), og hul ut hver tomat forsiktig med en skje. Du ønsker å lage en bolle, samtidig som du fjerner alle frøene og noe av kjøttet, og lar omtrent 1/2 tomme av kjøttet være igjen i hver tomat.
  6. 6Krydre innsiden av tomatene med salt og pepper. Fyll hver tomat med så mye mac and cheese som mulig, ca. 1/4 til 1/2 kopp.
  7. 7Bland panko, parmesan og persille sammen, og krydre med salt og pepper. Fordel litt av brødkrummeblandingen på hver tomat. Hver tomat vil romme omtrent 2 spiseskjeer av fyllet. Drypp deretter litt olivenolje over brødkrummene, slik at de får en fin, gyllen farge.
  8. 8Grill tomatene til brødkrummene er gyldne og sprø, ca. 2 til 3 minutter.