
Krydret Quinoasalat
Lær hvordan du lager en zesty quinoa salad, en sunn og smakfull rett perfekt for sommeren. Enkel oppskrift med friske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp quinoa
- 2. 2 kopper vann
- 3. 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje
- 4. 2 lime, presset
- 5. 2 teskjeer malt spisskummen
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1/2 teskje rød pepperflak, eller mer etter smak
- 8. 1 1/2 kopper halverte cherrytomater
- 9. 1 (425 gram) boks svarte bønner, drenert og skylt
- 10. 5 grønne løk, finhakket
- 11. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 12. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp quinoa og vann i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoa er mør og vannet er absorbert, ca. 10 til 15 minutter. La det avkjøle.
- 22. Visp sammen olivenolje, limesaft, spisskummen, 1 teskje salt og rød pepperflak i en bolle.
- 33. Bland quinoa, tomater, svarte bønner og grønn løk i en bolle. Hell dressingen over quinoa-blandingen; vend godt for å dekke. Rør inn koriander; smak til med salt og pepper. Server umiddelbart eller avkjøl i kjøleskapet.