Eplehavregrøt med sprø topping

Eplehavregrøt med sprø topping

Lær hvordan du lager en smakfull apple oatmeal crisp, perfekt for høstsesongen. Enkel oppskrift med sprø topping og saftig eplefyll.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp brunt sukker
  • 2. 1 kopp havregryn
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. 1/2 kopp smør, smeltet
  • 5. 3 epler - skrellet, kjernet og hakket
  • 6. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 7. 2 teskjeer kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 20 cm kvadratisk form lett.
  2. 22. I en stor bolle, bland brunt sukker, havregryn, mel og smør. Bland til det blir smuldrete. Fordel halvparten av smuldret i formen. Fordel eplene jevnt over smuldet. Strø med sukker og kanel, og topp med resten av smuldet.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 40 til 45 minutter, eller til det er gyldent og gjennomstekt.