
Eplehavregrøt med sprø topping
Lær hvordan du lager en smakfull apple oatmeal crisp, perfekt for høstsesongen. Enkel oppskrift med sprø topping og saftig eplefyll.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp brunt sukker
- 2. 1 kopp havregryn
- 3. 1 kopp hvetemel
- 4. 1/2 kopp smør, smeltet
- 5. 3 epler - skrellet, kjernet og hakket
- 6. 1/2 kopp hvitt sukker
- 7. 2 teskjeer kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 20 cm kvadratisk form lett.
- 22. I en stor bolle, bland brunt sukker, havregryn, mel og smør. Bland til det blir smuldrete. Fordel halvparten av smuldret i formen. Fordel eplene jevnt over smuldet. Strø med sukker og kanel, og topp med resten av smuldet.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 40 til 45 minutter, eller til det er gyldent og gjennomstekt.