Bananfromasjekake

Bananfromasjekake

Lær hvordan du lager en klassisk banan krempai med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kvelder eller når du ønsker noe søtt og fristende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp lavfett sjokoladekjeks-smuler (fra omtrent 3 kopper kjeks)
  • 2. 1 spiseskje brunt sukker
  • 3. 1 teskje instant espressopulver, oppløst i 1 spiseskje vann
  • 4. 1 teskje canolalolje
  • 5. 2 bananer, skivet
  • 6. 2 spiseskjeer bananlikør
  • 7. 1 kopp ferdiglaget marshmallowkrem
  • 8. 200 gram fettfri pisket krem, tint
  • 9. 1/4 kopp semisøte sjokoladeflak

Fremgangsmåte

  1. 11. Kjør sjokoladekjeks i en food processor til de blir til fine smuler. Tilsett brunt sukker, espresso og olje, og kjør kort sammen til alt er godt blandet. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen og opp langs kantene i en 23 cm paiform, og sett til side.
  2. 22. Skrell og skjær bananene i tynne skiver. Vend bananskivene i bananlikør og sett til side. I en stor bolle, rør sammen marshmallow-fløten og den piskede kremen. Vend forsiktig inn bananlikør-blandingen. Fordel kremen over bunnen og jevn ut overflaten. Pynt med sjokoladespon, hvis ønskelig. Sett kaken i kjøleskapet og la den bli kald, minst 30 minutter.