Grillet biff med karamelliserte løk, blåmuggost, vill sopprelish og rød peppersaus.
oppskrift på saftig grillet biff servert med karamelliserte løk, blåmuggost, vill sopp relish og rød peppersaus. perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp olivenolje
- 2. 6 fedd hvitløk, grovhakket
- 3. 1 ancho-chili, grovhakket
- 4. 1 New Mexico-chili, grovhakket
- 5. 1 lime, revet og grovhakket
- 6. 450 gram flank steak
- 7. Salt og nykvernet pepper
- 8. 12 (15 cm) mel-tortillas
- 9. 450 gram hvit cheddarost, grovhakket
- 10. Grillet løk, oppskrift følger
- 11. 225 gram blåmuggost, smuldret
- 12. Ancho-chili pulver
- 13. Vill sopprelish, oppskrift følger
- 14. Hakket koriander
- 15. Rødt paprika-saus, oppskrift følger
- 16. Olivenolje
- 17. 2 røde løk, skrellet og tynne skiver
- 18. Salt og pepper
- 19. 3 ss olivenolje
- 20. 680 gram sopp (cremini, shiitake, østerssopp), grovhakket
- 21. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 22. 1 1/2 dl tørr hvitvin
- 23. 2 ss balsamicoeddik
- 24. 1 ss finhakket frisk timian
- 25. 3 ss finhakket persille
- 26. Salt og nykvernet pepper, etter smak
- 27. 2 røde paprika, ristet, skrellet, frø fjernet og grovhakket
- 28. 3 ss hakket rødløk
- 29. 2 ts chipotle-puré
- 30. 2 ss frisk limejuice
- 31. 2 ss honning
- 32. 3/4 kopp olivenolje
- 33. Salt og nykvernet pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Bland olje, hvitløk, chili og limeskall i en stor, lav bakeform. Legg i biffen og vend den i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten. Forvarm grill eller grillpanne på høy varme. Ta biffen ut av marinaden, krydre med salt og pepper, og grill i 2–3 minutter på hver side til den er gyllenbrun og stekt til medium-rare. La den hvile i 5 minutter, og skjær den i skiver på skrå i ca. 1,5 cm tykkelse. Forvarm ovnen til 220 °C.
- 22. Legg 8 tortillalefser på en flat arbeidsflate. Fordel 2 unser (ca. 56 gram) cheddarost på hver lefse. Fordel løk og biff over osten. Smuldre 1 unser (ca. 28 gram) blåmuggost over biffen. Stakk tortillalefsene to og to for å lage fire quesadillas (to lag), og legg den øverste lefsa på hver. Pensle toppene med olivenolje og dryss over omtrent 1/2 teskje ancho-chili pulver. Overfør forsiktig quesadillas til et stekebrett og stek i ovnen til de er gyllenbrune og osten har smeltet, ca. 5–7 minutter. Server hver med en stor klatt sopprelish på toppen, og pynt med hakket koriander og rød peppersaus.
- 33. For de grillede løkene: Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løken, krydre med salt og pepper, og kok til den er myk og karamellisert, ca. 25–30 minutter. For sopprelishen: Varm opp olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett soppen og kok til den er gyllenbrun. Ha i hvitløk og kok i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er helt redusert. Rør inn eddik, timian og persille, og krydre med salt og pepper etter smak.
- 44. Ha paprika, løk, chipotle, limesaft og honning i en blender, og kjør til glatt. Mens motoren går, tilsett sakte oljen og kjør til emulsjon. Krydre med salt og pepper etter smak.