Pistasjiskrem med timian- og cabernet-karamell
oppskrift på kremet pistasjiskrem med aromatisk timian-cabernet karamell, perfekt for en luksuriøs dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp sukker
- 2. 1 kopp cabernet sauvignon
- 3. 3 kvister fersk timian
- 4. Pistasjiskrem, til servering
- 5. Hakkede pistasjnøtter, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp sukker og 3 spiseskjeer vann over middels høy varme uten å røre. Kok til det får en lys ravfarge, ca. 5 til 7 minutter.
- 22. Ta det av varmen og tilsett forsiktig vinen og timiankvistene. Kok under omrøring for å myke opp karamellen, til den har ønsket konsistens, ca. 5 til 7 minutter. La det avkjøle til romtemperatur. Server over pistasjiskrem og pynt med hakkede pistasjnøtter.