Biffgryte med krembiskvier

Biffgryte med krembiskvier

Lær hvordan du lager en smakfull oksegryte servert med kremboller. En perfekt rett for kalde dager, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ss allsidig mel
  • 2. 3/4 ts malt cayennepepper
  • 3. 1 ss kosher salt, pluss mer til krydring
  • 4. 1 ts finmalt svart pepper, pluss mer til krydring
  • 5. 900 g storfekjøtt til gryterett, skåret i 2,5 cm biter
  • 6. 2 ss vegetabilsk olje
  • 7. 1 middels gul løk, finhakket
  • 8. 5 mellomstore gulrøtter (ca. 340 g), skåret i 2,5 cm biter
  • 9. 5 selleristilker (ca. 225 g), skåret i 2,5 cm biter
  • 10. 6 mellomstore hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 2 ss tomatpuré
  • 12. 1 ss finhakkede ferske timianblader
  • 13. 1 middels laurbærblad
  • 14. 3/4 kopp tørr rødvin
  • 15. 450 g røde poteter, skåret i 2,5 cm biter
  • 16. 2 kopper storfebuljong
  • 17. 1/3 kopp finhakket fersk italiensk persille
  • 18. 1 1/2 kopper allsidig mel
  • 19. 1/2 kopp finmalt maisgryn
  • 20. 1 ss finhakkede ferske timianblader
  • 21. 2 ts sukker
  • 22. 2 ts bakepulver
  • 23. 1/2 ts kosher salt
  • 24. 1 1/3 kopper kremfløte, pluss mer til pensling av toppen

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle, bland melet, cayennepepperet, saltet og pepperet til det er jevnt fordelt. Tørk kjøttet godt, og strø deretter melet over kjøttet og vend det godt slik at det blir dekket.
  2. 22. Varm opp 1 spiseskje av oljen i en 4-liters gryte (eller en ovnsfast kjele) over middels høy varme. Når oljen begynner å glitre, tilsett halvparten av kjøttet og stek det til det er brunt på alle sider, ca. 5 til 6 minutter. Ta det ut av gryten og legg det på en tallerken. Gjenta med resten av kjøttet.
  3. 33. Tilsett den resterende spiseskjeen med olje og skru ned varmen til middels. Ha i løk, gulrøtter og selleri. Krydre med salt og pepper etter smak, og la det småkoke under omrøring av og til til grønnsakene er brune, ca. 5 minutter.
  4. 44. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) og plasser en rist midt i ovnen.
  5. 55. Tilsett hvitløk, tomatpuré, timian og laurbærblad, og rør godt slik at det dekker ingrediensene. Hell i vinen og skrap opp eventuelle brune biter som har satt seg fast i bunnen av gryten. Ha i potetene og vend dem inn.
  6. 66. Legg kjøttet og eventuelle safter som har samlet seg, samt storfekraften, i gryten. Kok opp over høy varme, og skru deretter ned til lav varme for å la det småkoke. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. La det koke til storfekjøttet er mørt nok til å skjæres med kniv, ca. 1 ½ time.
  7. 77. Når storfekjøttet nesten er ferdig, lager du biscuits. I en middels stor bolle, visp sammen mel, maismel, timian, sukker, bakepulver og salt til det er jevnt fordelt. Rør inn fløten til en løs deig dannes. Dryss lett mel på en ren arbeidsflate, hell deigen ut på overflaten, og elt den kortvarig til den er glatt, ca. 30 sekunder. Form deigen til en 2,5 cm tykk sirkel og del den i 8 spisser.
  8. 88. Øk ovnstemperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Ta gryten ut av ovnen. Fjern lokket, og rør inn persillen. Legg biscuits oppå gryten og pensle med litt krem. Sett gryten tilbake i ovnen og stek til toppene er sprø og gyldne, ca. 30–35 minutter. Ta ut av ovnen og server umiddelbart.