
Grillet thailandsk biffsalat
lær hvordan du lager en frisk og smakfull thai beef salad på grillen. perfekt for sommeren, enkel å lage, og full av autentiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund top-round London broil eller flankstek, ca. 2,5–3,8 cm tykk
- 2. 3 ss limesaft, delt
- 3. 3 ss soyasaus med lavt natriuminnhold
- 4. 3 ss rapsolje
- 5. 2 ss brunt sukker
- 6. 1 ts finhakket hvitløk
- 7. 1 1/2 ts finhakket ingefær
- 8. 1 1/4 ts rød currypaste eller chili-hvitløkssaus
- 9. 1/2 hode rød salat, revet (ca. 6 kopper)
- 10. 3 sjalottløk, tynne skiver (ca. 1/2 kopp), delt, til pynt
- 11. 1/2 kopp korianderblader, skylt og tørket
- 12. 1 kopp basilikumblader, skåret i bånd
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Skyll kjøttet og tørk det godt. Legg det i en lufttett plastpose eller en liten glassform.
- 3I en middels stor bolle blander du 1 spiseskje limesaft, soyasaus, rapsolje, brunt sukker, hvitløk, ingefær og rød currypaste.
- 4Hell halvparten av blandingen i posen med kjøttet.
- 5Tilsett de resterende 2 spiseskjeene med limesaft i posen.
- 6Lukk posen godt og la kjøttet marinere i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, snu det av og til.
- 7Sett resten av marinaden i kjøleskapet til bruk som dressing til salaten.
- 83. Spray grillen eller grillpannen med matlagingsspray og forvarm.
- 9Grill biffen til den er medium-rare, ca. 5 minutter på hver side, avhengig av ønsket stekegrad.
- 10La den hvile til romtemperatur, og skjær den deretter i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene.
- 114. Bland salatblad, skivet sjalottløk, koriander, basilikum og storfe i en salatbolle, og sett til side noen sjalottløk til pynt.
- 12Tilsett den reserverte dressingen og vend forsiktig slik at alt blir dekket.
- 13Fordel salaten på 4 tallerkener og pynt med de reserverte skivene av sjalottløk.