Karamell-eplecheesecake

Karamell-eplecheesecake

Lær hvordan du lager en deilig karamell eple ostekake. Denne oppskriften kombinerer søte epler, karamell og kremet ost for en perfekt dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 hele grahamkjeks
  • 2. 1 kopp lett ristet valnøtt, delt
  • 3. 2 spiseskjeer lyst brunt sukker
  • 4. 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer granulert sukker, delt
  • 6. 1 spiseskje appelsinskall
  • 7. 3 (225 grams) pakker kremost, romtemperert (anbefalt: Philadelphia)
  • 8. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer pakket lyst muscovadosukker
  • 9. 4 store egg, romtempererte
  • 10. 1 stor vaniljestang, frø skrapet ut
  • 11. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 12. 1/2 teskje salt
  • 13. 1/2 kopp kremfløte
  • 14. 1 oppskrift epleblandning, se oppskrift nedenfor
  • 15. 1 oppskrift eplekaramellsaus, se oppskrift nedenfor
  • 16. 2 kopper eplejuice
  • 17. 1/4 kopp granulert sukker
  • 18. 1 vaniljestang, reservert fra ostekakeblandingen
  • 19. 1 spiseskje kaldt smør
  • 20. 3 Granny Smith- epler, skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 21. 3 Fuji- epler, skrelt, kjernet og tynne skiver
  • 22. 1/4 kopp eplebrandy (anbefalt: Calvados)
  • 23. 1 1/2 kopper granulert sukker
  • 24. 1/4 kopp vann
  • 25. 3/4 kopp kremfløte
  • 26. En klype salt
  • 27. 3 spiseskjeer eplebrandy (anbefalt: Calvados)
  • 28. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3Legg grahamkjeks, 1/2 kopp valnøtter og brunt sukker i en food processor og kjør til det er finmalt.
  4. 4Med motoren i gang, tilsett smør gjennom matingsrøret og kjør til blandingen akkurat binder seg sammen.
  5. 5Spray bunnen og sidene av en 23 cm springform med matlagingsspray.
  6. 6Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen, plasser den på et stekebrett og stek i ovnen til den er lett gyllen og akkurat satt, ca. 8 minutter.
  7. 7 Ta ut og la avkjøle helt på en bakerist.
  8. 8Rør sammen 1/4 kopp sukker og appelsinskall i en food processor til det er godt blandet.
  9. 9Ha kremost i en bolle til en standmikser utstyrt med flatpisker og pisk til den er lys og luftig, 3-4 minutter.
  10. 10Tilsett appelsinsukker, resten av sukkeret og muscovadosukker, og pisk igjen til sukkeret er innarbeidet og blandingen er lett og luftig.
  11. 11Tilsett egg, ett om gangen, og bland til det akkurat er innarbeidet, og skrap ned sidene og bunnen av bollen.
  12. 12Rør inn vaniljefrø og vaniljeekstrakt til det er godt blandet.
  13. 13Tilsett salt og kremfløte, og bland til det akkurat er innarbeidet.
  14. 14Hell blandingen i den forberedte formen.
  15. 15Legg springformen på et stort stykke aluminiumsfolie og brett opp sidene rundt.
  16. 16Plasser formen i en stor langpanne.
  17. 17Hell varmt vann i langpannen til vannet er omtrent på midten av sidene på formen.
  18. 18Folie vil forhindre vann i å trenge inn i ostekaken.
  19. 19Stek til sidene er lett puffet og satt, og midten fortsatt beveger seg litt, ca. 55 minutter.
  20. 20Skru av ovnen og la døren stå på gløtt med en tresleiv, og la kaken koke i vannbadet i 1 time.
  21. 21Ta kaken ut og avkjøl på en bakerist til romtemperatur, ca. 2 timer.
  22. 22Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, og gjerne opptil 24 timer, til den er helt avkjølt.
  23. 23Topp med varm eplefyll, drypp rikelig med karamellsaus og dryss over resten av de ristet valnøttene.
  24. 24Server med ekstra saus på siden.
  25. 25Kok opp eplejuice, sukker og vaniljebønne i en stor sautépanne over høy varme, og kok til det er litt tykt og redusert til ca. 1/2 kopp.
  26. 26Rør inn smør til det er smeltet.
  27. 27Tilsett eplene og kok, rør av og til, til de er lett karamelliserte og myke.
  28. 28Tilsett eplebrandy og kok til væsken er redusert med halvparten.
  29. 29Overfør eplene til en tallerken og la avkjøle litt.
  30. 30Ha sukker og vann i en middels kjele og kok opp over høy varme (ikke rør), og sving kjelen av og til for å jevne ut fargen, til den er ravfarget, ca. 10-12 minutter.
  31. 31Mens karamellen koker, varm opp kremfløten i en liten kjele til den småkoker over middels varme.
  32. 32Ta av varmen og hold den varm.
  33. 33Når karamellen har oppnådd ønsket farge, visp inn kremfløten og saltet sakte, og visp til glatt.
  34. 34Ta av varmen og rør inn eplebrandy og vaniljeekstrakt.
  35. 35Hold den varm.