
Fritert polenta
oppskrift på sprø og deilige fritert polenta, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper grunnleggende polenta, oppskrift følger
- 2. 2 kopper olivenolje til steking
- 3. 1/4 kopp revet Parmesanost
- 4. Salt
- 5. 1 kopp ferdigkjøpt marinara-saus
Fremgangsmåte
- 11. Lett olj en 11 x 7 tommers bakeform. Overfør den varme polentaen til den forberedte formen, og fordel den jevnt til en tykkelse på 3/4 tomme. Sett i kjøleskapet til den er kald og fast, ca. 2 timer.
- 22. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit.
- 33. Skjær polentaen i 2 x 1 tommers biter. Varm opp oljen i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner, og stek polentabitene til de er gylne på alle sider, ca. 3 minutter per side. Bruk tang for å overføre bitene til papirhåndklær og la dem renne av. Legg polentabitene på et stekebrett og hold dem varme i ovnen mens du steker resten.
- 44. Overfør polentabitene til et serveringsfat. Strø over parmesanost og salt. Server, med marinara-saus ved siden av.
- 55. Basic Polenta:
- 66. 6 kopper vann
- 77. 2 teskjeer salt
- 88. 1 ¾ kopper gul maismel
- 99. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1010. Kok opp 6 kopper vann i en stor, tykk kjele. Tilsett 2 teskjeer salt. Visp gradvis inn maismel, og rør godt for å unngå klumper. Skru ned varmen til lav og kok under omrøring til blandingen tykner og maismel er mørt, ca. 15 minutter. Slå av varmen. Tilsett smøret og rør til det er smeltet.
- 1111. Gir: 6 porsjoner
- 1212. Forberedelsestid: 5 minutter
- 1313. Koketid: 25 minutter