Hello Fresh Mobile Banner
Tagliatelle al Ragu

Tagliatelle al Ragu

Lær hvordan du lager klassisk tagliatelle al ragu hjemme. En smakfull og enkel oppskrift på italiensk pasta med ragu som passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp olivenolje
  • 2. 1/2 kopp smør
  • 3. 1 kopp finhakket løk
  • 4. 1/2 kopp finhakket selleri
  • 5. 1/4 kopp finhakkede gulrøtter
  • 6. 1/4 pund pancetta, malt (du kan be kjøttkverken din om å gjøre dette)
  • 7. 1 pund kalvkjøtt
  • 8. 1/2 pund storfekjøtt
  • 9. 1 pund svinekjøttdeig
  • 10. 2 kopper helmelk
  • 11. 1 kopp hvitvin
  • 12. 1/2 kopp tomatpuré
  • 13. Tagliatelle, oppskrift følger
  • 14. Parmigiano Reggiano

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor nederlandsk ovn eller kjele, tilsett olivenolje og smør og varm opp. Tilsett løk, selleri og gulrøtter, og kok til de er veldig myke og begynner å karamellisere. Bland sammen alle kjøttypene. Tilsett kjøttet i pannen og begynn å brune det. Når kjøttet begynner å skifte farge og slipper ut sine egne væsker, tilsett melken. Kok til melken nesten er helt fordampet – det skal bare være fuktig rundt kantene av kjøttet, omtrent 15 minutter. Tilsett vinen. Rør inn tomatpuréen og bland godt. La det småkoke. Skru ned varmen til lav og kok i 2 timer.
  2. 22. Kjevle ut pastadeigen til den tynneste innstillingen på pastamaskinen. Kutt den i strimler som er 10 cm brede og 20 cm lange. Begynn med den 10 cm brede siden, og rull pastaen løst til en tube som er omtrent 10 cm lang og 6 cm bred. Kutt den åpne siden i strimler på 0,6 cm. Rull ut pastaen igjen og del den i små bunter.
  3. 33. Kok opp 6 liter vann. Tilsett salt og la det koke opp igjen. Tilsett tagliatelle og kok i 5 minutter. Sil av pastaen og bland den inn i bolognesesausen. Tynn ut med litt av pastavannet, om nødvendig. Vend godt i 1 minutt. Server umiddelbart i varme pastaboller. Topp med nyrevet Parmigiano Reggiano.