Darwell's - Kreps Etouffee

Darwell's - Kreps Etouffee

Lær hvordan du lager en smakfull crawfish étouffée inspirert av cajun-kjøkkenet. En enkel oppskrift for en autentisk smak av louisiana.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 bunt selleri, medium hakket
  • 1/4 pund usaltet smør
  • 1/2 stor løk, medium hakket
  • 2 paprika, medium hakket
  • 2 spiseskjeer creolsk krydderblanding (anbefalt: Tony Chachere)
  • 1 spiseskje sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 4 kopper crawfish-buljong
  • 1 kopp kremfløte
  • 900 gram ferskt plukket, dampet crawfish-halestykker
  • Dampet ris og/eller fransk brød, til servering
  • 1 spiseskje ferskhakket persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 1Sauter sellerien i smør på lav til middels varme til sellerien blir mør. Tilsett løk, paprika, krydder og hvitløk. Når alt er godt blandet, øk varmen til medium-høy og rør inn melet for å danne en jevning rundt grønnsakene. Kok grundig til jevningen begynner å bli lett brun. Tilsett krepsbuljong og fløte litt etter litt til all buljong og fløte er tilsatt. Avslutt med å tilsette krepskjøtt fra halen. La det småkoke på lav varme i omtrent 15 minutter.
  2. 2Server over ris og/eller fransk brød og pynt med persille.
  3. 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.