
Darwell's - Kreps Etouffee
Lær hvordan du lager en smakfull crawfish étouffée inspirert av cajun-kjøkkenet. En enkel oppskrift for en autentisk smak av louisiana.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 bunt selleri, medium hakket
- 1/4 pund usaltet smør
- 1/2 stor løk, medium hakket
- 2 paprika, medium hakket
- 2 spiseskjeer creolsk krydderblanding (anbefalt: Tony Chachere)
- 1 spiseskje sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 kopp hvetemel
- 4 kopper crawfish-buljong
- 1 kopp kremfløte
- 900 gram ferskt plukket, dampet crawfish-halestykker
- Dampet ris og/eller fransk brød, til servering
- 1 spiseskje ferskhakket persilleblader
Fremgangsmåte
- 1Sauter sellerien i smør på lav til middels varme til sellerien blir mør. Tilsett løk, paprika, krydder og hvitløk. Når alt er godt blandet, øk varmen til medium-høy og rør inn melet for å danne en jevning rundt grønnsakene. Kok grundig til jevningen begynner å bli lett brun. Tilsett krepsbuljong og fløte litt etter litt til all buljong og fløte er tilsatt. Avslutt med å tilsette krepskjøtt fra halen. La det småkoke på lav varme i omtrent 15 minutter.
- 2Server over ris og/eller fransk brød og pynt med persille.
- 3Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. Food Network Kitchens' kokker har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og vi kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.