Foie gras-lollipopper

Foie gras-lollipopper

oppskrift på foie gras lollipops, en elegant og smakfull forrett som imponerer gjestene dine. perfekt for festlige anledninger og spesielle dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 rødløk, tynne skiver
  • 2. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 3. 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 4. 4 russetpoteter, skrellet og i terninger
  • 5. Salt
  • 6. 450 gram Bing-kirsebær, uten stein og grovhakket
  • 7. 1/2 vaniljestang
  • 8. 1/3 kopp portvin
  • 9. 3 kopper andefett eller rapsolje
  • 10. 3 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 11. 4 eggeplommer
  • 12. 170 gram foie gras torchon, i terninger på ca. 1,5 cm
  • 13. 1/2 teskje fleur de sel
  • 14. Nykvernet pepper
  • 15. 2 egg, pisket
  • 16. 2 kopper honningpanko-krumkaker

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: lollipop- eller ispinnestikker
  2. 22. For å lage de karamelliserte løkene: Ha løk og olivenolje i en panne på middels lav varme, og kok sakte til de er karamelliserte, omtrent 40 minutter. Tilsett lønnesirupen, bland godt og fjern fra varmen.
  3. 33. For å lage potetene: Kok potetene i saltet vann til de er møre nok til å stikkes med en gaffel, ca. 15 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle. Kjør potetene gjennom en presse eller mos dem for hånd. Sett til side.
  4. 44. For å lage kirsebærglazuren: Varm opp en kjele på middels varme, og tilsett kirsebærene, vaniljestangen og portvinen. La det småkoke på middels lav varme til det blir en saus, 10 til 15 minutter.
  5. 55. For å lage croquettene: Varm opp andefettet i en dyp panne til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). I en bolle, bland potetene, smør, eggeplommer, foie gras, de karamelliserte løkene, fleur de sel og pepper. Rull blandingen til baller (ca. størrelse med en golfball), dypp dem i sammenvispet egg og vend dem i panko. Stek croquettene til de er gylne, ca. 1 minutt.
  6. 66. Stikk hver croquette med en pinne, dypp i kirsebærglazuren og server.