
Foie gras-lollipopper
oppskrift på foie gras lollipops, en elegant og smakfull forrett som imponerer gjestene dine. perfekt for festlige anledninger og spesielle dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 2 rødløk, tynne skiver
- 2. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer lønnesirup
- 4. 4 russetpoteter, skrellet og i terninger
- 5. Salt
- 6. 450 gram Bing-kirsebær, uten stein og grovhakket
- 7. 1/2 vaniljestang
- 8. 1/3 kopp portvin
- 9. 3 kopper andefett eller rapsolje
- 10. 3 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 11. 4 eggeplommer
- 12. 170 gram foie gras torchon, i terninger på ca. 1,5 cm
- 13. 1/2 teskje fleur de sel
- 14. Nykvernet pepper
- 15. 2 egg, pisket
- 16. 2 kopper honningpanko-krumkaker
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: lollipop- eller ispinnestikker
- 22. For å lage de karamelliserte løkene: Ha løk og olivenolje i en panne på middels lav varme, og kok sakte til de er karamelliserte, omtrent 40 minutter. Tilsett lønnesirupen, bland godt og fjern fra varmen.
- 33. For å lage potetene: Kok potetene i saltet vann til de er møre nok til å stikkes med en gaffel, ca. 15 minutter. Sil av vannet og la dem avkjøle. Kjør potetene gjennom en presse eller mos dem for hånd. Sett til side.
- 44. For å lage kirsebærglazuren: Varm opp en kjele på middels varme, og tilsett kirsebærene, vaniljestangen og portvinen. La det småkoke på middels lav varme til det blir en saus, 10 til 15 minutter.
- 55. For å lage croquettene: Varm opp andefettet i en dyp panne til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). I en bolle, bland potetene, smør, eggeplommer, foie gras, de karamelliserte løkene, fleur de sel og pepper. Rull blandingen til baller (ca. størrelse med en golfball), dypp dem i sammenvispet egg og vend dem i panko. Stek croquettene til de er gylne, ca. 1 minutt.
- 66. Stikk hver croquette med en pinne, dypp i kirsebærglazuren og server.