
One-Pot Bucatini Bolognese
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull one-pot bucatini bolognese. Perfekt for en rask middag med minimalt oppvask. Enkelt, godt og mettende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1 middels stor løk, finhakket
- 3. 3 fedd hvitløk, hakket
- 4. 3 kvister fersk timian
- 5. 2 mellomstore gulrøtter, finhakket
- 6. 2 stilker selleri, finhakket
- 7. Kosher-salt
- 8. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 9. 450 gram storfekjøttdeig av chuck (80-85 prosent magert)
- 10. Nykvernet svart pepper
- 11. Én 800 grams boks hakkede tomater
- 12. 340 gram bucatini, brutt i to (se Kok’s Note)
- 13. 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss ekstra til servering
- 14. 1/4 kopp hakket fersk persille, pluss ekstra til servering
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenoljen i en 4-liters kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, timian, gulrøtter, selleri og 1/2 teskje salt. Kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett tomatpuré og kok i 1 minutt, rør om for å dekke grønnsakene. Tilsett storfekjøttet, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Kok, bruk en skje til å bryte opp kjøttet, til det er brunt, ca. 5 minutter.
- 22. Tilsett hermetiske tomater, bucatini, 3 kopper vann og 1 teskje salt. Rør om slik at pastaen er dekket av væske. Kok opp og fortsett å koke, rør ofte for å unngå at pastaen setter seg fast i bunnen av kjelen, til pastaen er al dente og sausen har tyknet, ca. 10 til 12 minutter. Fjern timiankvistene. Rør inn parmesan og persille, og smak til med salt. Fordel i 4 boller og server med ekstra persille og parmesan.
- 33. Kok's notat: Suksessen med denne oppskriften avhenger av den spesifikke pastasorten som foreslås, så vi anbefaler ikke å bytte ut med andre typer.