One-Pot Bucatini Bolognese

One-Pot Bucatini Bolognese

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull one-pot bucatini bolognese. Perfekt for en rask middag med minimalt oppvask. Enkelt, godt og mettende!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 middels stor løk, finhakket
  • 3. 3 fedd hvitløk, hakket
  • 4. 3 kvister fersk timian
  • 5. 2 mellomstore gulrøtter, finhakket
  • 6. 2 stilker selleri, finhakket
  • 7. Kosher-salt
  • 8. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 9. 450 gram storfekjøttdeig av chuck (80-85 prosent magert)
  • 10. Nykvernet svart pepper
  • 11. Én 800 grams boks hakkede tomater
  • 12. 340 gram bucatini, brutt i to (se Kok’s Note)
  • 13. 1/4 kopp revet Parmesanost, pluss ekstra til servering
  • 14. 1/4 kopp hakket fersk persille, pluss ekstra til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en 4-liters kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, timian, gulrøtter, selleri og 1/2 teskje salt. Kok, rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 5 til 7 minutter. Tilsett tomatpuré og kok i 1 minutt, rør om for å dekke grønnsakene. Tilsett storfekjøttet, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Kok, bruk en skje til å bryte opp kjøttet, til det er brunt, ca. 5 minutter.
  2. 22. Tilsett hermetiske tomater, bucatini, 3 kopper vann og 1 teskje salt. Rør om slik at pastaen er dekket av væske. Kok opp og fortsett å koke, rør ofte for å unngå at pastaen setter seg fast i bunnen av kjelen, til pastaen er al dente og sausen har tyknet, ca. 10 til 12 minutter. Fjern timiankvistene. Rør inn parmesan og persille, og smak til med salt. Fordel i 4 boller og server med ekstra persille og parmesan.
  3. 33. Kok's notat: Suksessen med denne oppskriften avhenger av den spesifikke pastasorten som foreslås, så vi anbefaler ikke å bytte ut med andre typer.