Sprø søtpotetsuppe
oppskrift på en deilig og kremet nutty søtpotetsuppe, perfekt for høst sesongen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 stor løk, hakket (ca. 2 kopper)
- 1 middels stor rød paprika, fjernet frø og hakket (ca. 1 kopp)
- 2 mellomstore gulrøtter, hakket (ca. 1 kopp)
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1 teskje)
- 1 teskje skrelt og revet fersk ingefær
- 1 stor søtpotet, skrelt og i terninger (ca. 2 kopper)
- 6 kopper lavsalt kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
- 1 (410 g) boks hakkede tomater uten salt, med juice
- 2/3 kopp kremet naturlig peanøttsmør
- 2 teskjeer honning
- 1/2 kopp hakkede vårløkgrønne (ca. 3 vårløk)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp oljen i en stor suppegryte over middels høy varme. Tilsett løk, paprika og gulrøtter, og kok under omrøring til grønnsakene mykner, ca. 5 minutter. Tilsett cayenne, svart pepper, hvitløk og ingefær, og kok i ytterligere 1 minutt. Rør inn søtpotet, buljong og tomater, og kok opp. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til potetene er møre, ca. 20 minutter.
- 3*Mos suppen i gryten med en stavmikser eller i en vanlig blender i to omganger, og hell suppen tilbake i gryten. Tilsett peanøttsmør og honning, og rør over svak varme til peanøttsmøret har smeltet. Server varm, pyntet med vårløk.
- 4*Når du blander varme væsker: Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Hell væsken over i en blender eller matprosessor, og fyll den ikke mer enn halvfull. Hvis du bruker blender, løsne ett hjørne av lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et kjøkkenhåndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til suppen er jevn.