Limoncello

Limoncello

Lær hvordan du lager din egen limoncello med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller gave, og perfekt for sommeren!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
drikke

Ingredienser

  • 1. 7 modne sitroner med riper, grundig vasket og tørket
  • 2. 4 1/4 kopper 95-prosent alkohol (1 liter)
  • 3. 1 pund sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær av de gule delene av sitrusskallene med en potetskreller, og legg dem deretter i en stor glassflaske sammen med alkoholen. Dekk flasken med plastfolie for å forhindre fordampning, og la den stå i 12 dager ved romtemperatur. Kok opp 1 ½ liter vann, fjern det fra varmen og rør inn sukkeret til det er helt oppløst. La det avkjøle. Sil ut alkoholen, kast skallet, og rør den innkokte sukkervannet. Hell over i en tett glassflaske og la det stå i ytterligere 10 dager. Etter 10 dager er limoncelloen klar. Den er best å servere avkjølt som en digestif etter måltidet.