Maple Bourbon-søtpotetpai

Maple Bourbon-søtpotetpai

oppskrift på maple bourbon søtpotetpai med rik smak av bourbon og søtpotet, perfekt som dessert eller til helgefrokosten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 store eller 3 mellomstore søtpoteter
  • 4 spiseskjeer (2 unser) smør, smeltet
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 egg
  • 1 eggeplomme
  • 3/4 kopp fløte
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1/4 kopp pluss 1 spiseskje brunt sukker
  • 1/4 kopp bourbon
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje revet muskatnøtt (helst nyrevet)
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt nellik
  • Noen kverner med sort pepper
  • 2 2/3 kopper hvetemel
  • 3/4 teskje kosher salt
  • 3/4 teskje sukker
  • 4 unser (8 spiseskjeer) kaldt smør, skåret i biter
  • 4 unser (1/2 kopp pluss 1 spiseskje pluss 2 teskjeer) kald vegetabilsk fett, skåret i biter
  • 1/4 til 1/2 kopp kaldt vann, etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Når det gjelder høstbaserte grønnsakspiker, foretrekker noen gresskar, mens andre (som meg) er dedikerte søtpotetfans. Begge er høstlige, begge passer godt sammen med smakene av lønnesirup, brennevin og krydder; men bruk av søtpoteter gir en tettere, kremete tekstur. Opprinnelig laget til en artikkel i Fine Koking-magazinet, er denne desserten alltid en av mine tilbud på Thanksgiving-pie. Jeg kan ikke telle hvor mange som har sagt mens de spiser den siste smuler: "Og jeg som trodde jeg ikke likte søtpotetpai."
  2. 2Dette er som en søtpotetkrem, og du må passe på å ikke oversteke fyllet. Sjekk det ofte når det nærmer seg slutten av steketiden, og husk at det vil sette seg litt når det avkjøles.
  3. 3Server denne paien med litt lett pisket krem eller, for en litt vridd vri på en velkjent Thanksgiving-kombinasjon, pynt med marshmallow-fluff.
  4. 41 (23 cm) grunnpajbunn, blindstekt, oppskrift følger.
  5. 5Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  6. 6Stikk hull i søtpotetene i hver ende med en gaffel og legg dem på en bakeplate dekket med aluminiumsfolie. Stek til potetene er myke, ca. 1 time, og snu dem halvveis i steketiden. Avkjøl, skrell og kjør kjøttet gjennom en food mill eller mos det glatt med en potetmoser. Du skal ha ca. 2 kopper puré.
  7. 7Skru ned ovnen til 190 grader Celsius.
  8. 8Bland puréen med alle de resterende ingrediensene til fyllet. Visp til godt blandet og glatt. Hell fyllet i den delvis stekte paibunnen. Stek i ca. 45–50 minutter, til fyllet akkurat har satt seg. Når man forsiktig rører i kanten av paiformen, skal midten av fyllet nesten ikke bevege seg.
  9. 9Avkjøl paien til romtemperatur. Den kan lages flere timer eller opptil 1 dag i forveien.
  10. 10Ha melk, salt og sukker i en bolle med en metallvisp. Pisk for å blande.
  11. 11Tilsett det kalde smøret og kortningen; puls til fettet er jevnt innarbeidet, og deigen ligner grovt maismel. Overfør til en blandebolle.
  12. 12Arbeid raskt, og tilsett gradvis nok kaldt vann mens du vender og rører med en gaffel, til deigen akkurat begynner å samle seg. Del deigen i to like deler, form til flate kuler, pakk inn i plastfolie og la den hvile i noen timer eller over natten.
  13. 13Kjevle ut én del og legg den i en 23 cm paiform. Klem kantene. Sett til side den resterende delen til senere bruk. Dekk skallet med folie eller bakepapir og fyll med tørr ris eller bønner. Blindstekt i en forvarmet ovn på 190 grader Celsius i 20 minutter. Fjern folie og bønner før fyllet tilsettes.