Hello Fresh Mobile Banner
Paella Mixta

Paella Mixta

Lær hvordan du lager en deilig paella mixta med kylling, skalldyr og grønnsaker. Perfekt for en smakfull middag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 kyllingdummier
  • 2. 1/2 kopp og 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 gul løk, hakket
  • 4. 1 spiseskje finhakket hvitløk, pluss 1 teskje
  • 5. 2 kopper kortkornet Calasparra-ris
  • 6. 2 klyper safran
  • 7. 2 1/2 kopper bløff
  • 8. 2 1/3 kopper kyllingkraft
  • 9. Salt og nykvernet svart pepper
  • 10. 1/2 kopp hakket rød paprika
  • 11. 1/2 kopp grønne erter
  • 12. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 13. 1 spiseskje malt kanel
  • 14. 1 kopp hakket rød tomat
  • 15. 1/2 agurk, hakket
  • 16. 8 små hjertemuslinger
  • 17. 8 svarte blåskjell
  • 18. 8 store reker, skrellet
  • 19. 12 små kamskjell
  • 20. 1 pølse tørr chorizo, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Lag paella på komfyren i en stor stekepanne eller paellapanne uten lokk. I pannen, kok kyllingen i 1/4 kopp olivenolje til den er gjennomkokt. Ta den ut av pannen og sett til side.
  2. 22. I samme panne, med kyllingfettet og 1/4 kopp olivenolje, surre 1/2 løk til den er myk. Tilsett 1 spiseskje hvitløk. Tilsett risen og rør til hvert korn er dekket av olje. Tilsett safran.
  3. 33. Bland clam juice med kyllingkraft i en separat beholder for å lage kokevæske. Tilsett 3 kopper av kokevæsken til risen og la det småkoke. Kok i omtrent 5 til 7 minutter. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du paprika og erter. Rør om.
  4. 44. Surre den andre 1/2 løken til den er mør. Tilsett 1 spiseskje spisskummen, 1 spiseskje kanel, 1 kopp hakkede tomater og 1 kopp av kokevæsken. La det småkoke i ca. 7 minutter. Tilsett hakket agurk og rør. Ta av varmen, kjør det til en puré i en food processor. Dette vil gi deg paellasausen.
  5. 55. Surre blåskjell, muslinger, reker, kamskjell og 1 teskje hvitløk i en separat panne med 2 spiseskjeer olje i omtrent 7 minutter (til rekene er rosa), og tilsett 1/2 av paellasausen.
  6. 66. Tilsett risen i sjømatblandingen og rør.
  7. 77. Tilsett skivet chorizo, den kokte kyllingdritten og legg blåskjell på toppen. Tilsett mer væske om nødvendig.