Grillet polenta
oppskrift på grillet polenta perfekt for sommermåneder. enkel å lage, smakfull og sunn siderett eller hovedrett. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper vann
- 2. 2 teskjeer kosher salt
- 3. 1 ½ kopper hurtigkokt polenta, medium- eller grovkornet
- 4. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 5. 1 teskje nyhakket timian
- 6. 1 teskje nyhakket marjoraan
- 7. 2 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt til stekepannen
- 8. ¾ kopp revet Parmesanost
- 9. ¼ kopp olivenolje, til grilling eller steking i panne
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor gryte, over middels høy varme, kok opp vann og salt. Skru ned varmen, visp inn polentaen sakte og smak til med pepper. Fortsett å vispe til blandingen begynner å tykne, omtrent 3 til 4 minutter. Tilsett de ferske hakkede urtene, 2 spiseskjeer smør og Parmesan. Fortsett å røre til alt er godt blandet og veldig tykt, og smak til med mer krydder om nødvendig.
- 22. Smør rikelig en 25 cm rund springform, på bunnen og ca. 5 cm opp langs sidene. Hell den varme polentaen i formen, og bruk en slikkepott som er smurt med litt smør for å jevne ut toppen. La den avkjøle til romtemperatur, dekk deretter med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2 timer for å stivne. (Dette kan også gjøres opptil én dag i forveien.)
- 33. Forvarm grillen til middels varme.
- 44. Når den er klar for grilling eller steking i panne, ta polentaen ut av formen og skjær den i like store kaker eller bruk en kakesirkelskjærer for å lage sirkler. Lett olj grillristen, pensle hver side av polentaen med olivenolje, og grill eller stek i panne til den er gyllenbrun, ca. 3 minutter på hver side. Anrett polentaen på et serveringsfat og server varm.