Pastinakk-suppe

Pastinakk-suppe

oppskrift på pastina suppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage, næringsrik og smakfull. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra jomfrolivenolje
  • 1 stilk selleri, finhakket
  • 1 gulrot, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 3 kvister timian
  • Kosher-salt
  • 1 stk parmesanosteskorpe på 5 cm
  • 1 liter kyllingkraft (hjemmelaget eller lav-salt)
  • 1 ¼ kopp stjerneformet pastina
  • 1 kopp frosne erter, tint
  • ½ kopp revet parmesanost
  • 1 ts revet sitronskall (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en middels stor kjele på middels varme. Tilsett olivenolje, selleri, gulrot og sjalottløk, og kok under omrøring ofte i ca. 5 minutter, eller til grønnsakene er myke.
  2. 2Tilsett timian, 1/4 teskje salt, parmesanskallet, kyllingkraft og 1 kopp vann. La det småkoke, og kok i 10 minutter.
  3. 3Tilsett pastaen og rør med en tresleiv for å forhindre at den setter seg fast i bunnen av kjelen. La det småkoke igjen, og kok i 8 til 10 minutter, eller til pastaen er kokt og væsken er litt tykkere.
  4. 4Fjern timiankvistene og parmesanskallet. Rør inn erter. Hell suppen i skåler og topp med revet parmesan og sitrusskall, hvis ønskelig.
  5. 5Fotograf: Con Poulos