Grillede artisjokker med persille og hvitløk

Grillede artisjokker med persille og hvitløk

oppskrift på grillede artisjokker med frisk persille og hvitløk, perfekt som forrett eller tilbehør på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 friske artisjokker
  • 2. 2 sitroner, delt i to, pluss 1/3 kopp ferskpresset sitronjuice
  • 3. 3 spiseskjeer fersk hakket flatbladpersille
  • 4. 1 teskje finhakket hvitløk
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Forvarm grillen til middels høy varme.
  2. 22. Trim stilken fra hver artisjokk til ca. 2,5 cm (1 tomme), og bøy deretter tilbake og kutt av de mørke ytterbladene. Kutt av den øverste tommelen av artisjokkene med en serrert kniv. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle de mørke grønne områdene fra stilken og bunnen av artisjokken. Del hver artisjokk i fire. Bruk en liten, skarp kniv til å fjerne den trådlignende "kroken" i midten, og fjern de lilla, piggete bladene fra midten av hver kvadrat.
  3. 33. Legg de ferdige artisjokkene i en stor bolle med kaldt vann, og press inn saften av 2 sitroner i vannet og rør om. Fortsett med de resterende artisjokkene.
  4. 44. Når alle er ferdige, sil av vannet og legg artisjokkene i kokende vann. Kok til de er sprøtt møre, ca. 12 minutter.
  5. 55. Sil av vannet og legg artisjokkene på forhåndsvarmet grill. Grill til de er møre og lett brente på enkelte steder, og snu dem av og til, ca. 10 minutter.
  6. 66. I mellomtiden, i en middels stor bolle, bland resten av sitronsaften (1/3 kopp), persille, hvitløk, salt og pepper etter smak. Rør inn olivenolje gradvis.
  7. 77. Vend eller drypp de grillede artisjokkene med hvitløk- og persilleblandingen, og server.