Chimichurri-saus

Chimichurri-saus

Lær hvordan du lager en autentisk chimichurri sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til grillmat og kjøttretter, klar på få minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 bunt fersk kruspersille
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ss fersk oregano
  • 1 ss knust rød pepper
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss søt ungarsk paprika
  • 1/2 ss spisskummen
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1/2 kopp hvitvinseddik
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 kopp grillede paprika, i terninger
  • 1 kopp salmuera (laget med 1 kopp varmt vann og 3 ss kosher-salt)

Fremgangsmåte

  1. 1Begynn med salmøren; bland det varme vannet med salt og sett til side for å avkjøle helt.
  2. 2I en foodprosessor, kombiner fersk persille, fersk oregano, hvitløk og olivenolje. Kjør noen ganger.
  3. 3Tilsett de tørre ingrediensene og eddikene i en sakte bevegelse.
  4. 4Hell den kalde salmøren sakte i sausen, mens du blander, til sausen er godt blandet.
  5. 5Anbefalt vin: Altos de Medrano Reserva vina Hormigas Mendoza 1997.