
Chimichurri-saus
Lær hvordan du lager en autentisk chimichurri sauce med denne enkle oppskriften. Perfekt til grillmat og kjøttretter, klar på få minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 bunt fersk kruspersille
- 6 fedd hvitløk
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 ss fersk oregano
- 1 ss knust rød pepper
- 2 ss tørket oregano
- 2 ss søt ungarsk paprika
- 1/2 ss spisskummen
- 1 ts nykvernet pepper
- 1/2 kopp hvitvinseddik
- 2 ss rødvinseddik
- 1 kopp grillede paprika, i terninger
- 1 kopp salmuera (laget med 1 kopp varmt vann og 3 ss kosher-salt)
Fremgangsmåte
- 1Begynn med salmøren; bland det varme vannet med salt og sett til side for å avkjøle helt.
- 2I en foodprosessor, kombiner fersk persille, fersk oregano, hvitløk og olivenolje. Kjør noen ganger.
- 3Tilsett de tørre ingrediensene og eddikene i en sakte bevegelse.
- 4Hell den kalde salmøren sakte i sausen, mens du blander, til sausen er godt blandet.
- 5Anbefalt vin: Altos de Medrano Reserva vina Hormigas Mendoza 1997.