
Kraftig clam chowder
oppskrift på clam chowder, en kremet og varmende suppe perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager den hjemme enkelt og raskt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1/2 løk, finhakket
- 3 spiseskjeer tørr vermut
- 1 boks eller glass med snegler i juice
- 1 kopp kremfløte
- Salt og hvit pepper
- Sukker
- 1 boks potetsuppe
- 1/2 teskje trøffelolje, valgfritt
- Briochekrutonger, valgfritt
- Surdeigsbrødskåler, valgfritt, til servering
- Hakket persille til garnityr
Fremgangsmåte
- 1I en middels kjele smelter du smør. Tilsett løk og sautér til den er myk. Hell i vermut for å deglisere pannen, og la det koke inn litt. Sil fra muslingene og sett juicen til side. Tilsett muslingjuicen og la det koke inn litt, deretter tilsetter du fløte og lar det redusere til det halve. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett potetsuppe og la det småkoke. Ha i muslingene og kok bare til de er varme. Smak til med krydder, og tilsett trøffelolje hvis du bruker det. Til garnityr kan du legge på briochekrutonger eller servere i en surdeigsbolle. Topp med hakket persille.