
Tex-Mex ris og svarte øyne-bønner
Lær hvordan du lager en smakfull tex-mex ris med svarte øyne bønner. En enkel og mettende rett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvit ris
- 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 3. 1 kopp fersk salsa, pluss mer til topping
- 4. 1/2 teskje malt spisskummen
- 5. 2 bokser á 400 gram svarte øyne-bønner (én uavrent, én avrent og skylt)
- 6. 3 kopper babyspinat
- 7. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 8. 1 avokado, delt i to, fjernet stein og skåret i skiver
- 9. 1 kopp revet cheddarost
- 10. Rømme eller gresk yoghurt, til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett salsa og spisskummen, og kok under omrøring til salsaen er myk, omtrent 5 minutter. Tilsett de svarte øynene-bønnene, pluss væsken fra en av boksene og 1/4 kopp vann. Kok under omrøring av og til til bønnene er kremete og møre, ca. 12 minutter.
- 22. Fluff risen med en gaffel og fordel den i serveringsskåler. Tilsett spinat og koriander i svartøyebønneblandingen og rør til det er visnet, ca. 1 minutt; fordel jevnt over risen. Topp hver porsjon med noen avokadoskiver, litt ost og mer salsa. Server med rømme eller gresk yoghurt, hvis ønskelig.
- 33. Fotograf: Antonis Achilleos