Tex-Mex ris og svarte øyne-bønner

Tex-Mex ris og svarte øyne-bønner

Lær hvordan du lager en smakfull tex-mex ris med svarte øyne bønner. En enkel og mettende rett perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvit ris
  • 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 1 kopp fersk salsa, pluss mer til topping
  • 4. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 5. 2 bokser á 400 gram svarte øyne-bønner (én uavrent, én avrent og skylt)
  • 6. 3 kopper babyspinat
  • 7. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 8. 1 avokado, delt i to, fjernet stein og skåret i skiver
  • 9. 1 kopp revet cheddarost
  • 10. Rømme eller gresk yoghurt, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok risen i henhold til instruksjonene på pakken. I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett salsa og spisskummen, og kok under omrøring til salsaen er myk, omtrent 5 minutter. Tilsett de svarte øynene-bønnene, pluss væsken fra en av boksene og 1/4 kopp vann. Kok under omrøring av og til til bønnene er kremete og møre, ca. 12 minutter.
  2. 22. Fluff risen med en gaffel og fordel den i serveringsskåler. Tilsett spinat og koriander i svartøyebønneblandingen og rør til det er visnet, ca. 1 minutt; fordel jevnt over risen. Topp hver porsjon med noen avokadoskiver, litt ost og mer salsa. Server med rømme eller gresk yoghurt, hvis ønskelig.
  3. 33. Fotograf: Antonis Achilleos