Beef Pho

Beef Pho

Lær hvordan du lager en smakfull og autentisk beef pho hjemme. En varmende vietnamesisk suppe perfekt for alle årstider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store storfe shanks med kjøtt på (ca. 1 kg totalt)
  • 2. 3 store gule løk, delt i to
  • 3. 1 15 cm stykke ingefær, delt i to på langs
  • 4. 1 hvitløkshode, delt i to på tvers
  • 5. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 2 kanelstenger
  • 8. 4 stjerneanis-kapsler
  • 9. 3 spiseskjeer svarte pepperkorn
  • 10. 3 liter lavsaltet storfebuljong
  • 11. 1/3 kopp fiskesaus
  • 12. 450 gram flat risnudler
  • 13. 225 gram deli-skåret roast storfe, revet i biter
  • 14. 4 kopper bønnespirer
  • 15. 1 stor bunt thai-basilikum eller mynte, blader revet
  • 16. 2 jalapeñopepper (røde og/eller grønne), tynne skiver
  • 17. 1 stor rød løk, tynne skiver
  • 18. Hoisinsaus og/eller Sriracha (asiatisk chilisaus), til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag kraften: Plasser et rist i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 230 grader Celsius. Vend storfekløtene, løk, ingefær og hvitløk med vegetabilsk olje på et stekebrett med kant, og krydre rikelig med salt. Stek, og vend en gang halvveis gjennom, til kjøttet og grønnsakene er lett forkullede, omtrent 30 minutter. Overfør til en stor kjele.
  2. 22. I mellomtiden rister du kanelstenger, stjerneanis og pepperkorn i en liten panne over middels varme, mens du rører, i 5 minutter.
  3. 33. Tilsett storfebuljong, 2 liter vann, de ristede krydderne og fiskesausen i kjelen med storfekløtene. Kok opp, og skru ned varmen slik at det småkoker forsiktig. Kok, og skum av eventuelt skum som legger seg på toppen, til kjøttet er mørt, i 1 til 1,5 timer. Ta kjelen av varmen og overfør storfekløtene til et skjærebrett; sil kraften gjennom en finmasket sil over i en annen stor kjele. (Kraften kan lages opptil 2 dager i forveien; la den avkjøles, og oppbevar den deretter i en lukket beholder i kjøleskapet.)
  4. 44. Riv kjøttet fra kløtene med to gafler, og kast eventuelle bruskbiter. Rør kjøttet inn i kraften igjen. Kast bena.
  5. 55. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Fordel kraften og det revne kjøttet i serveringsskåler, og tilsett deretter nudlene og det stekte storfekjøttet. Topp med bønnespirer, basilikum, jalapeños og rødløk; server med hoisinsaus og/eller Sriracha.
  6. 66. Fotograf: Con Poulos