Hello Fresh Mobile Banner
Stekte kalkunlår

Stekte kalkunlår

Lær hvordan du lager perfekte roasted turkey legs med enkel oppskrift. Ideell for helgekos, høstmiddager eller juleselskap. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 stilker selleri, delt i tre deler
  • 3 kalkunlår
  • 6 spiseskjeer smør
  • salt etter smak
  • 1/2 kopp vann, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Skyll kalkunleggene og tørk dem godt.
  2. 2Stå kalkunleggene oppreist (som om kalkunen sto opp). Trykk en kniv ned i det dype vevet, og lag 2 eller 3 lange lommer. Press en bit selleri inn i hver åpning. Dra huden på leggene tilbake, gni med smør, og krydre med litt salt. Legg huden på plass igjen, gni med mer smør, og krydre lett med salt. Legg leggene i en stekepanne.
  3. 3Stek uten lokk i 1 ½ til 2 timer, til leggene er gyldne og den indre temperaturen er 82 grader Celsius (180 grader Fahrenheit) når den måles med et kjøtttermometer. Tilsett mer vann om nødvendig under stekingen, og pensle av og til med saftene eller smør.