
Røkt Gouda Mac and Cheese
oppskrift på smoked gouda mac and cheese, en kremet og smakfull rett med røyksmak. perfekt for en trivelig middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke skjellpasta (16 unser)
- 2. 2 ½ spiseskjeer smør
- 3. 2 spiseskjeer hvetemel
- 4. 2 ½ kopper melk
- 5. ½ teskje salt
- 6. ¼ teskje malt hvit pepper
- 7. 4 unser røkt Gouda-ost, revet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 25 cm stor ildfast form lett.
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 33. Smelt smør i en liten kjele over middels varme. Rør inn melet og kok til det dannes en jevning. Rør inn melk, salt og pepper; kok under konstant omrøring til sausen er glatt, tykk og dekker bollen på baken av en skje. Ta av varmen og rør inn osten.
- 44. Bland den kokte pastaen med ostesausen og hell over i den forberedte formen.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til retten er gjennomvarm.