Røkt Gouda Mac and Cheese

Røkt Gouda Mac and Cheese

oppskrift på smoked gouda mac and cheese, en kremet og smakfull rett med røyksmak. perfekt for en trivelig middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke skjellpasta (16 unser)
  • 2. 2 ½ spiseskjeer smør
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 2 ½ kopper melk
  • 5. ½ teskje salt
  • 6. ¼ teskje malt hvit pepper
  • 7. 4 unser røkt Gouda-ost, revet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 25 cm stor ildfast form lett.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
  3. 33. Smelt smør i en liten kjele over middels varme. Rør inn melet og kok til det dannes en jevning. Rør inn melk, salt og pepper; kok under konstant omrøring til sausen er glatt, tykk og dekker bollen på baken av en skje. Ta av varmen og rør inn osten.
  4. 44. Bland den kokte pastaen med ostesausen og hell over i den forberedte formen.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til retten er gjennomvarm.