
Mini vaniljescones med vaniljebønneglasur
Lær hvordan du lager deilige mini vaniljescones med en silkemyk vanilje glaze. Perfekt som frokost eller til kaffekosen. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 hele vaniljestenger
- 2. 2. 3/4 kopp kremfløte
- 3. 3. 3 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 4. 4. 2/3 kopp sukker
- 5. 5. 5 teskjeer bakepulver
- 6. 6. 1/4 teskje salt
- 7. 7. 2 staver (1/2 pund) usaltet smør, kaldt
- 8. 8. 1 stort egg
- 9. 9. 1 hel vaniljestang
- 10. 10. 1/2 kopp helmelk, pluss mer om nødvendig
- 11. 11. 5 kopper melis, siktet, pluss mer om nødvendig
- 12. 12. En klype salt
Fremgangsmåte
- 11. For scones: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Del vaniljestengene på langs og skrap ut vaniljekornene. Rør vaniljekornene inn i fløten. Sett til side i 15 minutter.
- 22. Sikt sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Skjær det kalde smøret i små biter, og bruk deretter en kakespade eller to kniver til å kutte smøret inn i melet. Fortsett til blandingen ligner små smuler.
- 33. Bland vaniljefløten med egget, og kombiner deretter med melblandingen. Rør forsiktig med en gaffel til det akkurat samler seg.
- 44. Legg deigen på en melet overflate og trykk den lett sammen til den former en grov rektangel. (Blandingen vil være ganske smuldrete.) Bruk en kjevle til å rulle ut til en rektangel på omtrent 30 x 18 cm og 1,3 til 2 cm tykk. Bruk hendene om nødvendig for å forme deigen. Deretter skjærer du rektangelet i 12 symmetriske firkanter eller rektangler. Deretter skjærer du hver firkant/rektangel diagonalt i to trekanter. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og stek i 18 minutter, ta ut av ovnen rett før de begynner å bli gylne. La dem avkjøle i 15 minutter på stekebrettet, før de flyttes over til en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 55. For glasuren: Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljekornene. Rør vaniljekornene inn i melken. Sett til side i 15 minutter.
- 66. Bland melis og salt med vaniljemelken, og tilsett mer melis eller melk om nødvendig for å oppnå riktig konsistens. Rør eller visp til det er helt glatt.
- 77. Dypp hver avkjølt scone forsiktig i glasuren, snu den om nødvendig. Overfør til bakepapir eller avkjølingsrist. La glasuren sette seg helt, ca. én time. Scones kan oppbevares i flere dager hvis de er glasert.