Ristet grønnsakssalat

Ristet grønnsakssalat

oppdag en enkel oppskrift på røstet grønnsaksalat, perfekt som lett måltid eller tilbehør. enkel å lage, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore, delikate gresskar, uten skrell
  • 2. 2 kopper rosenkål, delt i to gjennom stilken
  • 3. 1/2 kopp gresskarkjerner
  • 4. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 2 mellomstore neper, skåret i 3,8 cm store båter
  • 6. 2 gulrøtter, skåret i 5 cm store biter
  • 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 8. Balsamico-vinaigrette, oppskrift følger
  • 9. 1 kopp ferske persilleblader
  • 10. 1/2 kopp currants
  • 11. 113 gram geitost, smuldret
  • 12. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 13. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 14. 1 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 15. 1 fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 16. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Kutt squashen vertikalt ned midten og bruk en skje til å skrape ut frøene. Kutt squashen i 5-centimeters biter eller halvmåner. Legg dem på et stort bakepapirkledd stekebrett og vend dem sammen med rosenkålene, gresskarkjernene, olivenoljen, nepe, gulrøtter og litt salt og pepper.
  3. 33. Stek grønnsakene, rør om én gang underveis, til de er karamelliserte og møre, ca. 30 minutter. Test om de er ferdige med spissen av en skarp kniv; den skal lett gli gjennom grønnsakene. Overfør til et stort serveringsfat, drypp over Balsamico-vinaigretten og pynt med persille, currants og geitost.
  4. 44. I en middels bolle, visp sammen olje, eddik, sennep, hvitløk og salt og pepper etter smak til det er godt blandet.