
Ristet grønnsakssalat
oppdag en enkel oppskrift på røstet grønnsaksalat, perfekt som lett måltid eller tilbehør. enkel å lage, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore, delikate gresskar, uten skrell
- 2. 2 kopper rosenkål, delt i to gjennom stilken
- 3. 1/2 kopp gresskarkjerner
- 4. 3 spiseskjeer olivenolje
- 5. 2 mellomstore neper, skåret i 3,8 cm store båter
- 6. 2 gulrøtter, skåret i 5 cm store biter
- 7. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 8. Balsamico-vinaigrette, oppskrift følger
- 9. 1 kopp ferske persilleblader
- 10. 1/2 kopp currants
- 11. 113 gram geitost, smuldret
- 12. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 13. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 14. 1 1/2 teskje Dijon-sennep
- 15. 1 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 16. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Kutt squashen vertikalt ned midten og bruk en skje til å skrape ut frøene. Kutt squashen i 5-centimeters biter eller halvmåner. Legg dem på et stort bakepapirkledd stekebrett og vend dem sammen med rosenkålene, gresskarkjernene, olivenoljen, nepe, gulrøtter og litt salt og pepper.
- 33. Stek grønnsakene, rør om én gang underveis, til de er karamelliserte og møre, ca. 30 minutter. Test om de er ferdige med spissen av en skarp kniv; den skal lett gli gjennom grønnsakene. Overfør til et stort serveringsfat, drypp over Balsamico-vinaigretten og pynt med persille, currants og geitost.
- 44. I en middels bolle, visp sammen olje, eddik, sennep, hvitløk og salt og pepper etter smak til det er godt blandet.





