Hello Fresh Mobile Banner
Mac og ost

Mac og ost

Lær hvordan du lager klassisk mac and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for både hverdagsmiddag og kos. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, i terninger, romtemperert, pluss litt mer til stekepannen
  • 2. 3 kopper revet moden eller ekstra-sharp Cheddar
  • 3. 1 spiseskje sukker
  • 4. 1 teskje malt sennep
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 450 gram makaroni (elbow macaroni)
  • 7. 2 1/2 kopper hel melk
  • 8. 1 stort egg
  • 9. 115 gram pancetta, finhakket (ca. 1 kopp)
  • 10. 1 kopp revet Parmesan
  • 11. 1/2 kopp panko-krummelser
  • 12. 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør en 23x33 cm bakeform.
  2. 22. I en stor bolle, bland cheddar, smørterninger, sukker, malt sennep og 1/2 teskje salt.
  3. 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett makaroni og kok til al dente, et minutt eller så mindre enn anbefalt koketid på pakken. Sil godt av vannet. Mens det fortsatt er varmt, hell makaroni over i blandingen med cheddar og smør, og vend godt sammen.
  4. 44. I mellomtiden, i en liten kjele, varm opp melken til akkurat småkoking over middels varme. I en middels stor bolle, visp egget kort for å bryte det opp. Temperer egget ved å tilsette 1/2 kopp av den varme melken i en tynn stråle mens du visper, til det er godt blandet (dette forhindrer at egget skiller seg). Bland det tempererte egget og resten av den varme melken inn i makaroni-blandingen, og rør godt til alt er jevnt dekket.
  5. 55. Hell innholdet i bollen over i den forberedte bakeformen, og jevn ut makaroni og saus.
  6. 66. I en middels bolle, bland sammen pancetta, parmesan, panko og persille, og strø over toppen av makaroni. (Dette vil danne en deilig sprø skorpe.)
  7. 77. Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun og boblende, og pancettan er sprø, ca. 25 til 30 minutter. Server varm.