
Risengrynsuppe med wontons (Duk Kook)
Lær hvordan du lager tradisjonell ris-kake suppe med wontons, Duk Kook, en varm og smakfull koreansk rett perfekt for kalde dager. Enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper skived, frosne riskaker
- 2. 1/4 kål (ca. 225 gram)
- 3. 1/2 pund mungbønnespirer
- 4. 1 kopp fast tofu, hakket
- 5. 3 vårløk, de grønne toppene fjernet
- 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 1/4 pund magert storfekjøtt, kjøttdeig
- 8. 1/3 pund svinefilet, kjøttdeig
- 9. 1/2 ss salt
- 10. 1 ss sesamolje
- 11. 1 pakke gyoza-omslag
- 12. Svart pepper
- 13. 3/4 pund flank steak
- 14. 3 liter vann
- 15. 1/2 ts salt
- 16. 1 ts soyasaus
- 17. 1 pose wontonsuppebase
- 18. 1 vårløk, skivet i tynne skiver på skrå
- 19. 1 sammenpisket egg, kokt i ett lag og julienned
- 20. 1 ark nori (sjøgress), kuttet i julienne på 2 tommers lengde
Fremgangsmåte
- 11. Tine risballene sakte opp i kjøleskapet; legg dem deretter i vann i omtrent 4 timer.
- 22. Fjern og kast kjernen og de ytre bladene på kålen, og trim bladene for de seige membranene. Blansjer kålen i kokende, saltet vann i 1 minutt til den faller sammen, og legg den deretter i isvann. Hakk kålen grovt og overfør den til en food processor. Puls til den er godt hakket. Klem ut overflødig vann og overfør til en stor bolle. Blansjer soyabønnespirene i det samme kokende, saltede vannet i 1 minutt, og legg dem i isvann. Overfør dem til en food processor og puls til de er godt hakket. Klem ut overflødig vann og tilsett dem i kålen. Rør inn den hakkede tofuen. Overfør blandingen til en sil med osteklede, legg en vektet tallerken oppå, og la den stå over en bolle i kjøleskapet i 2 timer for å fjerne overflødig vann.
- 33. Overfør grønnsaksblandingen til en stor bolle og tilsett vårløk, hvitløk, kjøttdeig, salt og sesamolje. Bland godt.
- 44. For å montere wontonene, plasser en teskje av fyllet i midten av en gyoza-omslag. Pensle kantene med vann og klyp igjen for å forsegle. Gjenta med resten av fyllet og omslagene.
- 55. For å lage suppen, kombiner flankesteken og vannet i en kjele og la det småkoke i 1 time. Fjern kjøttet. Når det er avkjølt nok til å håndteres, skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene. Tilsett salt, soyasaus og wontonsuppebase i kraften. Sil risballene, legg dem i kraften, og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett wontonene og de skivede kjøttskivene, og la det småkoke i ca. 10 minutter til.
- 66. Pynt med vårløk, egg og nori.





