
Meksikansk frokostburrito
Lær hvordan du lager en deilig mexican breakfast burrito. Perfekt for en mettende og smakfull frokost. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 8 store egg
- 2. Kosher-salt
- 3. 6 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 4. 2 russetpoteter (ca. 570 gram), revet og presset tørr
- 5. 4 store mel-tortillas
- 6. 2 kopper revet Oaxaca-ost (ca. 220 gram)
- 7. 1 liten hvit løk, skivet
- 8. 2 poblano-chili, delt i to, frø fjernet og tynne skiver
- 9. Én 280 grams boks med hakket, tint og presset frossen spinat
- 10. Rømme og hot sauce, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Bland eggene og 1 teskje salt i en middels stor bolle og visp sammen; sett til side. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den glitrer. Strø potetene med salt og legg dem i pannen i ett jevnt lag. Kok til de er gylne og sprø på bunnen, ca. 5 minutter. Snu dem med en varmebestandig slikkepott og drypp 2 flere spiseskjeer olje rundt kanten av pannen, og gi pannen et godt risting når all oljen er i. (Dette gjør at du kan bruke mindre olje samtidig som du får en sprø potetkake.) Fortsett å koke til de er gylne og sprø på bunnen, ca. 5 minutter.
- 22. I mellomtiden, legg 4 tortillalefser ut på en ren arbeidsflate og legg ½ kopp ost i midten av hver. Bruk slikkepotten til å bryte potetkaken i 4 biter og legg dem oppå osten. Tørk ut pannen, sett den på igjen på varmen og tilsett 1 spiseskje olje, deretter løk og poblanos. Strø over 1 teskje salt og kok, rør av og til, til de er visne og gylne, 8 til 10 minutter. Rør inn spinaten og kok til den er gjennomvarm, ca. 2 minutter. Rør inn eggene og kok, rør av og til, til eggene akkurat har stivnet men fortsatt er fuktige, 3 til 4 minutter. Fordel eggeblandingen jevnt over tortillalefsene og tørk ut pannen. Sett pannen tilbake på varmen og skru ned til middels lav varme.
- 33. Brett inn sidene på hver tortilla, og rull deretter hver opp til en burrito. Pensle burritoene med resten av oljen over hele overflaten og legg dem i pannen med skjøten ned. Kok til de er gylne og sprø, ca. 4 minutter, snu deretter og gjenta på den andre siden. Server med rømme og hot saus ved siden av.