Klassisk stekt kalkun med saus fra stekepannen

Klassisk stekt kalkun med saus fra stekepannen

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull klassisk stekt kalkun med hjemmelaget saus. Perfekt for høytider og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kalkun (ca. 5,5 til 6,5 kg)
  • 1 3/4 kopp Swanson® kyllingbuljong
  • 3 spiseskjeer allsidig mel

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern innmaten og halsen fra kalkunens hulrom. Skyll kalkunen i kaldt vann og tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Bind sammen endene av lårene.
  2. 2Plasser kalkunen med brystet opp i en rist i en grunn langpanne. Pensle kalkunen med kraften. Sett inn et kjøtttermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og pass på at det ikke berører beinet.
  3. 3Stek ved 160 °C (325 °F) i 3 til 3 ½ timer, eller til termometeret viser 82 °C (180 °F) og låret beveger seg lett. Pensle av og til med kraften under stekingen. Begynn å sjekke om kalkunen er ferdig etter 2 ½ time. La den hvile i 10 minutter.
  4. 4Ta kalkunen ut av langpannen. Hell av eventuelt fett. Rør ut kraften og mel i en liten bolle til en jevn blanding. Rør blandingen inn i pannen med kraften. Kok opp og rør til sausen tykner. Smak til med krydder. Server sausen sammen med kalkunen.
  5. 5Anbefalt servering: Server med smakfull urtestuing og tyttebærsyltetøy. Til dessert kan du servere gresskarpai.