
Tørrkrydder til kylling
Lær hvordan du lager en smakfull dry rub for chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for grilling og steking, og gir en deilig smak til kyllingen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ikke-iodisert salt
- 2. 1 spiseskje hvitløkspulver
- 3. 1 spiseskje løkpulver
- 4. 1 teskje tørket timian
- 5. 1 teskje salvie
- 6. 1 teskje paprika
- 7. 1 teskje svart pepper
- 8. 2 hele kyllinger, skinnet og delt i hvitt og mørkt kjøtt
- 9. 2 kopper Stonewall Barbecue-saus, oppskrift følger
- 10. 1/2 kopp smør
- 11. 1/2 kopp eplesidereddik
- 12. 1/2 kopp ketchup
- 13. 1/2 kopp sitronsaft
- 14. 1/2 kopp Worcestershire-saus
- 15. 1 spiseskje hot sauce
Fremgangsmåte
- 11. Bland de tørre ingrediensene i en liten bolle og gni det inn i kyllingen, og pass på å få krydderet inn i alle hjørner og kroker. La krydderblandingen sitte på kyllingen i opptil 12 timer i kjøleskapet.
- 22. Forvarm en grill til middels varme.
- 33. Plasser den mørke kjøttdelen på grillen først, fordi den har lengre koketid enn den lyse delen. Grill til den indre temperaturen på kyllingen er 180 grader Fahrenheit for alle deler unntatt brystene, og 165 grader Fahrenheit for brystene når den måles med et hurtigtermometer. Når kyllingen nesten er ferdiggrillet, pensle den med en generøs mengde barbecue-saus over hele kjøttet. Spar eventuelle rester av sausen til dipping.
- 44. Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp sakte til kokepunktet over middels høy varme; skru deretter ned varmen og la det småkoke til sausen begynner å tykne.