
Svinekjøtt med plommesaus
Lær hvordan du lager saftig svinekjøtt med søt og smakfull plommesaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp tørr rødvin
- 2. 2 teskjeer revet, skrelt ingefær
- 3. 1/4 kopp instant mel (som Wondra) eller maisstivelse
- 4. Kosher-salt
- 5. 4 skiver benfri svinefilet, ca. 1,5 cm tykke, trimmet
- 6. 1 appelsin
- 7. 1/4 kopp riseddik
- 8. 1/3 kopp honning
- 9. 8 store kvister fersk mynte
- 10. 2 store plommer, skåret i 1,5 cm biter
- 11. 2 spiseskjeer usaltet smør (valgfritt)
- 12. Peanøttolje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Visp 1 spiseskje vin, ingefær og 2 spiseskjeer isvann i en stor bolg. Visp inn melet og 1 teskje salt. Tilsett svinekjøttet, og vend det slik at det blir dekket. Sett det i kjøleskapet mens du lager sausen.
- 22. Fjern skallet fra appelsinen i brede strimler med en grønnsaksskreller. Legg skallet i en stekepanne og press saften over. Visp inn eddik, honning og de resterende 3/4 koppen pluss 3 spiseskjeer vin. Tilsett mynte og kok opp på middels høy varme til det blir sirupsaktig, ca. 10 til 15 minutter. Legg i plommene og kok til de blir litt myke, ca. 4 minutter. Ta av varmen og kast mynten. Rør inn smør, hvis ønskelig, og smak til med salt.
- 33. Varm opp 0,6 cm peanøttolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøttet til det er gyllent og sprøtt, ca. 4–5 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av. Krydre med salt og server med plommesausen.
- 44. Fotograf: Antonis Achilleos