Svinekjøtt med plommesaus

Svinekjøtt med plommesaus

Lær hvordan du lager saftig svinekjøtt med søt og smakfull plommesaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp tørr rødvin
  • 2. 2 teskjeer revet, skrelt ingefær
  • 3. 1/4 kopp instant mel (som Wondra) eller maisstivelse
  • 4. Kosher-salt
  • 5. 4 skiver benfri svinefilet, ca. 1,5 cm tykke, trimmet
  • 6. 1 appelsin
  • 7. 1/4 kopp riseddik
  • 8. 1/3 kopp honning
  • 9. 8 store kvister fersk mynte
  • 10. 2 store plommer, skåret i 1,5 cm biter
  • 11. 2 spiseskjeer usaltet smør (valgfritt)
  • 12. Peanøttolje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp 1 spiseskje vin, ingefær og 2 spiseskjeer isvann i en stor bolg. Visp inn melet og 1 teskje salt. Tilsett svinekjøttet, og vend det slik at det blir dekket. Sett det i kjøleskapet mens du lager sausen.
  2. 22. Fjern skallet fra appelsinen i brede strimler med en grønnsaksskreller. Legg skallet i en stekepanne og press saften over. Visp inn eddik, honning og de resterende 3/4 koppen pluss 3 spiseskjeer vin. Tilsett mynte og kok opp på middels høy varme til det blir sirupsaktig, ca. 10 til 15 minutter. Legg i plommene og kok til de blir litt myke, ca. 4 minutter. Ta av varmen og kast mynten. Rør inn smør, hvis ønskelig, og smak til med salt.
  3. 33. Varm opp 0,6 cm peanøttolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøttet til det er gyllent og sprøtt, ca. 4–5 minutter på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir for å renne av. Krydre med salt og server med plommesausen.
  4. 44. Fotograf: Antonis Achilleos