
Duck Confit Sliders, Banh-Mi-stil
Lær hvordan du lager deilige duck confit sliders i banh-mi stil. En enkel oppskrift på smakfulle småretter, perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Uttrekket andefett fra 1 and, ved varm temperatur, pluss mer fett (kylling, and, bacon, olje, osv.) etter behov
- 4 andelår og -lår
- Salt
- En klype sukker
- 2 ts hele korianderfrø
- 1 ts søt røkt paprika
- 1 ts malt kanel
- 2 ts pepperkorn
- 1/4 kopp sukker
- 1 sjalottløk, skrelt og trimmet
- 1 hvitløksfedd, skrelt og trimmet
- 1 jalapeño
- 1 laurbærblad
- 2 ss salt
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts pepperkorn
- 1 kopp hvitvinseddik
- 1 kopp vann
- 2 gulrøtter, skrelt og juliennet
- 2 eggeplommer
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Skall og saft av 2 lime
- 1/3 til 1/2 kopp flytende andefett
- Hot saus, etter smak
- Salt
- 4 til 6 sliderbrød
- 1 kopp ferskplukkede korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 225 grader Fahrenheit.
- 2Krydre begge sider av andebrystet med salt, sukker, koriander, paprika og kanel. Tilsett pepperkornene og den krydrede anden i det smeltede fettet, og pass på at anden er helt dekket. Dekk pannen med aluminiumsfolie og kok i omtrent 4 til 6 timer, til anden er mør og kan deles med en gaffel.
- 3Sett en middels stor kjele over middels varme og tilsett sukker, sjalottløk, hvitløk, jalapeño, laurbærblad, salt, korianderfrø, pepperkorn, hvitvinseddik og vann. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett gulrøttene og la det småkoke igjen. La det småkoke til gulrøttene er al dente, omtrent 5 minutter. Fjern fra varmen og la det avkjøle.
- 4Visp eggeplommene, hvitløk og limesaft sammen. Rør inn 1/3 til 1/2 kopp flytende andefett. Tilsett limeskallet og smak til med hot sauce og salt.
- 5Ta anden ut av ovnen. Fjern forsiktig fra fettet og legg den med skinnsiden ned i en støpejernspanne over høy varme for å sprøstek skinnet, ca. 2 minutter. Sil av fettet og gjenbruk det gjerne et par ganger. Ta anden ut av pannen og riv den i stykker med en gaffel.
- 6Del sliderbrødene i to. Legg noen av de sylteagurkede gulrøttene på bunnen av brødet. Topp med litt av den revne anden. Fordel litt aioli og korianderblader over, og legg på lokket. Fest med en pinne.